Szili: Nem egy másik MSZP-t akarunk

2010. október 06. 11:49

Új, baloldali pólusra van szükség – jelentette ki Szili Katalin a Magyar Hírlapnak adott interjúban. A volt házelnök hétfőn hagyta el volt pártját, mivel egy új tömörülés, a Szociális Unió elnöke lett.

2010. október 06. 11:49

A Magyar Szocialista Párt mélyrepülése miatt új, baloldali pólusra van szükség a magyar politikában, de nem egy másik MSZP-t szeretne létrehozni - jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjújában Szili Katalin. Ezt megakadályozandó új pártjának alapszabálya olyan garanciális elemeket tartalmaz, amelyek gátat szabnak annak, hogy a szocialistákhoz kössék őket.

A volt házelnök hétfőn szakított az MSZP-vel, miután egy új párt, a Szociális Unió elnöke lett, amely a tavaly útjára indított Szövetség a Jövőért Mozgalom bázisára épül. Olyan, inkább balközép erőt kívánnak létrehozni, amelyben a szélsőbaloldali romantikának nincs helye - nyilatkozta a lapnak a volt házelnök.

Kovács László szocialista politikus a Népszavának adott interjújában Szili véleményével és lépésével ellentétben azt hangsúlyozta, hogy az MSZP vártnál jobb szereplése az önkormányzati választáson leszerelte azokat, akik bűnbakkeresésre és leszámolásra készültek.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. október 06. 21:27
Katika! Kapcsold magad a 220V egyik polusára, sok sikert hozzá!
Szarvasember
2010. október 06. 19:44
Gyurcsány szekerét tolta ő is, amíg nem volt túl kínos a szitu. Mi a túrót csinálna másképp?
allover
2010. október 06. 17:34
Reményt fűzök ahhoz, hogy ez az új pólus a bányászbéka segge alatt fog elhelyezkedni!
crm114
2010. október 06. 15:36
Össze se lehet számolni, hányan próbáltak már "új baloldali pólust" vagy mit létrehozni az elmúlt 20 évben. Ahhoz azonban, hogy ez valóban sikerüljön, nem elég bejelenteni az ilyen irányú szándékot, hanem sokminden másra is szükség van. Így pl. nem árt némi politikai tehetség, szervezőképesség stb., ezek Szilinél teljesen hiányoznak. Nem árt némi fantázia, gondolkodás, műveltség - Szilinél ezek is teljesen kizárhatók. Gyurcsánynak volt kapcsolatrendszere, volt szervezőképessége, sőt, még ötletei is voltak, azaz 1000-szer több esélye volt megújítani a baloldalt, mégis katasztrófa lett, amit művelt, ami jól mutatja, hogy nem is olyan egyszerű dolog a politika, mint néhányan képzelik. A "balközép szélsőbalos romantika kizárásával plusz nemzeti máz", amit Szili javasol, egyszerűen a mesterházysta MSZP fősodrának lemásolása. Egy olyan neo-MSZP, ami lemond az MSZP-n nosztalgikusan csüngő vén komcsikról, más szavakkal: egy szavazótábor nélküli MSZP-másolat. Gratulálok Szilinek a kreativitásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!