Atkári: Budapesten lesz megszorítás

2010. október 15. 09:19

Budapest eladósodottsága olyan mértékű, hogy nem halasztható a drasztikus költséglefaragás - mondta Atkári János, a főpolgármester tanácsadója.

2010. október 15. 09:19

Atkári János szerint az 50-120 milliárdos forráshiánnyal küzdő, eladósodottsága felső határára érő fővárost már egy újabb hitel se mentené meg - írta a Magyar Hírlap. Tarlós István tanácsadója szerint elkerülhetetlenek a megszorítások, és a politikusokon a sor, hogy eldöntsék, a kiadások jelentős csökkentéséhez mely feladatait vállalja tovább az önkormányzat. Budapest eladósodottsága, forráshiánya, eszközeinek leromlottsága olyan mértékű, hogy nem halasztható tovább a költségek drasztikus lefaragása Atkári szerint. Ma tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés; az Állami Számvevőszék a főpolgármester kérésére reagálva bejelentette, készen áll a főváros ellenőrzésére.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. október 16. 14:27
És ezt Tarlós elvtárs nem tudta a választások előtt? Mert mintha egy szót se mondott volna megszorításokról. Hiszen ott ült ő is a közgyűlésben, vagy azt csinálta mint az alcsúti 8 évig csak lapított mint sz@r a fűben? ( év alatt kétszer szólalt meg a parlamentben-annyira izgatta a HAZA sorsa.
vizipipa
2010. október 16. 00:07
Mi is a helyzet az 5. kerületben? Azt olvastam Rogán 1 milliárd adóssággal vette át, most 14 milliárd van. Meg lakásonként havi 10 ezer forint fűtéstámogatás. Az önkormányzati hitelek (meg az állami is) nagy része szintén devizahitel. Mint a lakosságnál. Mert ők mindig is felelősen jártak el. Vagy mégsem?
trendo
2010. október 15. 23:44
A Városháza konyháján remélem jó kis csontlevest főznek a sok előszedett csontvázból. :)
gabuci
2010. október 15. 23:01
Készítik elő a talajt, hogy leállítsák azokat a beruházásokat, amiket ők is megigértek a választások előtt. Nem túl életszerű, hogy Tarlós miután évekig ott ül a közgyűlésben csak most világosodik meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!