Mivel gyanústják Bakonyit?

2010. október 12. 17:07

Nem dolgozta ki a szükséges intézkedéseket, nem gondoskodott a védművek és a riasztórendszerek kialakításáról.

2010. október 12. 17:07

A rendőrség az iszapömlés kapcsán azzal gyanúsítja Bakonyi Zoltánt, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. őrizetbe vett vezérigazgatóját, hogy katasztrófa esetére nem dolgozta ki a szükséges intézkedéseket, nem gondoskodott a védművek és a riasztórendszerek kialakításáról.

„A gyanúsított elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását” - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Bakonyi Zoltánt a múlt hétfőn történt iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozás és környezetkárosítás bűncselekmény miatt hallgatta ki gyanúsítottként hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Az ORFK szóvivője közölte, hogy a vezérigazgató vallomást tett, de panasszal élt meggyanúsítása és őrizetbe vétele miatt is. Ennek ellenére, a bíróság döntéséig Bakonyi Zoltán őrizetben marad.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2010. október 12. 22:53
Nem kell könnyesre sírnia a párnát Bakonyinak, Bánáti védi az ügyben! Spec. én Zamecsnikre tippeltem, de így se rossz!
denever
2010. október 12. 18:28
és azt hallották, hogy a megérkezett külföldi vörösiszaptudorok akkora hátast dobtak, mint ide Makó, amikor megtudták, hogy a zagy PH értéke 13 volt? (és 15 a max, 7 meg a semleges) ugyanis ezt semlegesíteni kellett volna tárolás közben olyan 8 körülire. mert csak úgy nem veszélyes hulladék. egyébként olyan, mintha vízben oldva tiszta NaOH-t tárolnál otthon tonnaszámra. ha valami, akkor ez tutikurvaélet felróható az egész MAL vezetésnek. meg pl a kurvajó környezetvédelmi ellenőrzésnek.
magnamater
2010. október 12. 18:14
A három tulajdonost is le kellett volna tartóztatni.A védőintézkedések megspórolása nyilván az ő tudtukkal és beleegyezmésükkel -sőt utasításukra- történhetett.
gentry
2010. október 12. 17:58
Ironizálhattok, de ettől ez a feladat alacsonyabb szintű vezetőt kíván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!