LMP: Szigorúbb ökoszabályokat!

2010. október 29. 15:43

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be az iszapkatasztrófához hasonló környezeti károk megelőzése érdekében. Szigorodnának az építési törvények és a veszélyes anyagok kezelésének szabályai is.

2010. október 29. 15:43

Jávor Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke elmondta: pártja törvényjavaslatot nyújt be az iszapömléshez hasonló katasztrófák elkerülése érdekében. A tervek érintenék a környezetvédelmi és építési törvényt, valamint szigorodna a veszélyes anyagokkal dolgozó üzemek ellenőrzése is.

Az ökopárt a környezeti externáliák visszaszorítása érdekében felszólítja a kormányt: jelöljön ki önálló építési hatóságot a sajátos építési formák esetére. Ezen kívül a javaslat alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeknek kötelező lenne felelősségbiztosítást kötniük és pénzügyi biztosítékokat felmutatni az esetleges károk fedezésére.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katalin89
2010. október 29. 19:00
Az LMP olyan amilyen, tudom, hogy sokan utálják, de Jávor Benedek egy értelmes ember, ráadásul biológus, nyugodtan el lehet hinni amit környezetvédelmi ügyekben mond. Máshoz meg nem is nagyon szól hozzá, mert sok képviselővel ellentétben, ő nem beszél összevissza.
Kaducsa
2010. október 29. 18:50
Életembe nem állok szóba "zöld" párttal, mégis meggyőződésem - sőt -, hogy természettudatosabban élek és cselekszem, mint bármelyik közülük.
denever
2010. október 29. 17:54
az LMP székházban... hú, hogy is hívnak bennünket a választópolgárok? zöld párt? csináljatok már valami zöldet, srácok!
Kaducsa
2010. október 29. 17:34
Az Élőlánc ökopárt alapítója: az LMP átverés Lányi András író, humánökológus, a választásokon ezúttal nem induló Élőlánc ökopárt alapítója azt kéri a környezetvédőktől, hogy ne szavazzanak az LMP-re, mert Schiffer András pártja eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint puszta marketing. Állítja, felkereste őt az amerikai nagykövetség két munkatársa, és egy órán át arról faggatták, hogy az Élőlánc miért nem áll be az LMP mögé. http://kuruc.info/r/2/57560
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!