Iszap: kártérítést kérne egy román képviselő

2010. október 07. 16:08

Egy romániai képviselő azt szeretné, ha Magyarország megtérítené a szomszédos államnak az iszap-katasztrófa által okozott kárát. Horea Uioreanu a 2000-es nagybányai ciánkatasztrófával állította párhuzamba a hétfői iszapömlést.

2010. október 07. 16:08

Magyarország fizesse ki a Veszprém megyei környezeti katasztrófa által Romániának okozott károkat - jelentette be csütörtökön Horea Uioreanu, a romániai Nemzeti Liberális Párt képviselője. Emil Boc kormányfőhöz írt nyílt levelében Uioreanu hangsúlyozta, hogy a vörösiszap Dunába ömlésének - a 2000-es nagybányai ciánkatasztrófához hasonlóan - hosszútávú negatív hatásai lehetnek.

Uioreanu szerint a szennyezőnek kell fizetnie a károkat. Ezért - tekintetbe véve a kiváló kétoldalú kapcsolatokat és a nagybányai ciánszennyezés precedensét - meggyőződése, hogy a környezeti katasztrófáért felelősek minden Románia területén okozott kárt megtérítenek. Magyarország a ciánszennyezés miatt 29 milliárd forintnyi kártérítést követelt, azonban a bányavállalat felszámolása következtében egyetlen forintot sem kapott.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2010. október 08. 07:35
Bezzeg amikor ők csinálták!
gross
2010. október 07. 18:41
Ha lesz kimutatható kár Romániában, akkor talán jogosan követelhetnek kártérítést. Ahogy mi is a tiszai ciánmérgezés miatt. De úgy néz ki, hogy nem kell ettől tartani.
Hőhe
2010. október 07. 17:26
Az usákoki kárigénylők még nem jelentkeztek ?
gyuszika
2010. október 07. 17:16
Iszap: kártérítést kérne egy román képviselő. Meg a ló f...t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!