Újranyitná az OPNI-t Tarlós

2010. szeptember 21. 14:33

Tarlós István szerint vissza kell állítani a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Az OPNI-t 2007-ben záratta be Molnár Lajos, az akkori egészségügyi miniszter.

2010. szeptember 21. 14:33

Vissza kell állítani a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet - véli Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. A politikus hangsúlyozta: Budapest az egyetlen főváros Európában, ahol az ilyen súlyos és speciális ellátásra szoruló betegeket nem tudják központilag kezelni.

Az intézetben Molnár Lajos, akkori egészségügyi miniszter rendelete el a fekvőbeteg-ellátás felszámolását 2007. április elsejével, melyet fokozatosan hajtottak végre december 31-ig.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
b17
2010. október 01. 05:12
Érdekes. De miért is? * Dr. Veér András, az OPNI főigazgatója 1993-ban ezt írta: „Mindaddig tehát, amíg nem ismerjük az elmebetegségek valódi okait, az ellenük való védekezés sem lehetséges.” * Az OPNI főorvosa, Dr. Magyar Iván György 2006-ban elismerte, hogy a pácienseket nem szokták gyógyultnak nyilvánítani. * Dr. Norman Sartorius, az Amerikai Pszichiátriai Társaság elnöke 1994-ben így nyilatkozott: „Az az idő, amikor a pszichiáterek úgy gondolták, hogy képesek meggyógyítani a mentális betegeket, elmúlt. A jövőben a mentális betegeknek meg kell tanulniuk együtt élni a betegségükkel.” * Dr. Rex Cowdry pszichiáter, az USA Országos Mentális Egészségügyi Intézetének igazgatója 1995-ben elismerte: „Nem ismerjük az okokat [a mentális betegségekét]. Még nincsenek módszereink arra, hogy »meggyógyítsuk« ezeket a betegségeket.” Teljes cikk itt: http://www.emberijogok.hu/lipotmezo.html
catsy
2010. szeptember 24. 20:27
Az is undorító volt, hogy bezárták. A betegek meg kóvályognak a hajléktalan szállókon. Drukkolok, hogy sikerüljön.
Tikva
2010. szeptember 21. 22:06
Nagyon korrekt,helyes döntés.Tarlósnak teljesen igaza van....választások után kérjük elkezdeni az ezirányú munkát....sok sikert!
röviden
2010. szeptember 21. 19:18
"Jellemző, hogy a stroke-központ drága MRI-készülékét, mely most használaton kívül van, az azt működtető magáncég zárt ajtók mögött hűti, mintegy havi félmillió forintos költséggel. Erre azért van szükség, mert hűtés hiányában a radioaktív izotópokkal működő készülék felforrósodna és tönkremenne. Minthogy azonban az állam ezt az összeget sem hajlandó kifizetni, a felhalmozódó tartozásról per kezdődött a cég és az Egészségügyi Minisztérium között." Ez 2009. október végi hír. Közel két évig fél milla havonta a semmiért, és számtalan elmaradt vizsgálat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!