Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Több napig is eltarthat Hunvald iratismertetése

2010. szeptember 07. 07:58

Hétfőn kezdték meg Hunvald Györggyel a nyomozati anyagok ismertetését, ám ez több napig eltarthat. Az iratismertetéssel várhatóan szeptemberben végeznek. Eközben elkülönítették a Mexikóban bújkáló Czibula Csaba ügyét, akit vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsítanak.

2010. szeptember 07. 07:58
Megkezdődött Hunvald György MSZP-s polgármester iratismertetése: a több mint másfél éve előzetes letartóztatásban lévő Hunvald és védője hétfőn tekinthettek be először a nyomozati iratokba, ám azok ismertetése több napig is eltarthat. A múlt héten Gál Györggyel ismertették az iratokat, akit csalással és korrupcióval gyanúsítanak. Az iratismertetéssel várhatóan szeptember végéig végeznek.
 
A Népszava értesülései szerint Czibula Csaba volt erzsébetvárosi Fidesz-alelnök ügyét elkülönítették: Czibula a gyanú szerint vesztegetési pénzekből részesült.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Django
2010. szeptember 08. 00:23
Szabadságot a politikai bebörtönzötteknek!
e_r
2010. szeptember 07. 15:50
Bűnözők vannak.Sajnos minden politikai oldalon.Csak sokszor elfelejtik az egyiket.Ez a gond. Fidesz politikusok is benne voltak a dologban,ez nem kérdéses.Ez a lényeg,és emiatt nem lesz soha érdemi eredménye ennek az eljárásnak.Elsikkad majd szép csendben.
e_r
2010. szeptember 07. 15:31
Egyszerű oka van,hogy miért halad lassan a dolog....kellemetlen a Fideszes érintettség az ügyben.Elhúzzák ezt az ügyet addig,amíg mindenki elfelejti,és a külföldre szökött fideszses is hazajöhet. "Czibulát hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének gyanújával gyanúsítottként hallgatta volna ki a Gál György és társai - köztük Hunvald György Erzsébetváros szocialista polgármestere - ellen folyó nyomozás keretében, azonban ő még közvetlenül Gál múlt novemberi őrizetbe vétele után elhagyta az országot. Előbb a horvátországi Vir szigetén lévő nyaralójában bujkált, majd Mexikóba utazott, ahol a hírek szerint több helyen is feltűnt. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Czibula a Központi Nyomozó Főügyészség adatai szerint 2003-ban és 2004-ben több millió forint kenőpénzt vett át, részben Gál Györgytől, részben más vállalkozóktól azért, hogy a hivatali kötelességét megszegve a gazdasági bizottságban, majd később a képviselő testületben is, a VII. kerületi ingatlanértékesítésekről szóló előterjesztéseket a Gál György által javasolt módon és értéken támogassa. Czibula a Fidesz színeiben került be a testületbe, de később kilépett a pártból. A Vállalkozók Pártjának helyi elnöke volt, 2002 és 2006 között képviselőként, majd külsős tagként munkálkodott a gazdasági bizottságban. Gál György fideszes, táskás embereként ismerték Czibula Csaba azonnal elutazott Magyarországról, ahogy mentora, barátja, gyermeke keresztapja csuklóján bilincs csattant. Czibula 2000-ben a Fidesz kerületi alelnökeként képviselő volt, később, mint a Vállalkozók Pártja kerületi elnöke, a gazdasági bizottság külsős tagja aktívan részt vett Gál György üzleteiben. Az őt jól ismerő képviselőtársak szerint ő volt Gál "táskás" embere, vagyis, ő szállította a kenőpénzeket, küldőtől a címzettig. Ő volt az a politikus is, aki elintézte Rónaszékiné választókerületi elnöknek, hogy a Fidesz fizesse gyermekeinek a Versenyzongorát – állította korábbi írásában a belpol.hu. Gál és Czibula kapcsolata jellemzően egy vendéglőben teljesedett ki, hiszen tulajdonosa a Kocsma a Piszkos Fredhez fantázianevű vendéglátói-pari egységnek. Később balatoni telekszomszédokként is élvezhették egymás társaságát, majd Czibula gyermeke keresztapjának is felkérte. A gazdasági bizottságban meg együtt szavaztak. Így tudott működni a nagykoalíció a csalással, visszaéléssel, megvesztegetéssel. Mert ez utóbbiakkal gyanúsítják Gál Györgyöt." Ez tehát az oka a lassú ügymenetnek.
hodara
2010. szeptember 07. 14:18
Én nem tudom egyesek mit várnak.Minden nap 2-3 ügyben indul nyomozás.Nem lehet azt mondani,hogy nincs elszámoltatás.De ennek van egy törvényes útja.Nem lehet valakit 2 nap alatt elítélni. Amúgy Hunvald az eljárás kezdete óta előzetesben van.Azt írjátok,hogy ezek még az MSZP alatt buktak le.Igen a Hír TV buktatta le a nagy részét.Türelem türelem a folyamat elindult,bár az érintettek nagy részét nem is ismeritek és azt azért látni kell,hogy bármennyire is szeretnétek Gyurcsányt és Bajnait nem lehet lecsukni.Ez gyakorlatilag törvényes úton lehetetlen!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!