Tarlós újragondolná Budapestet

2010. szeptember 15. 18:18

Újragondolná Budapest szimbólumait Tarlós István, és megválasztása esetén megkérdezné a választópolgárokat Budapest zászlajának esetleges megváltoztatásáról. A konzervatív főpolgármester-jelölt kitért Horváth Csaba hétfői sárga csekkes akciójára is: elmondta, a szocialista jelölt gyerekes és hiteltelen.

2010. szeptember 15. 18:18

Tarlós István szerint Budapestnek vállalnia kell saját identitását. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje elmondta: megválasztása esetén a város szimbólumaiban változás várható, ugyanis megkérdezné a közvéleményt Budapest (a román nemzeti trikolórhoz hasonlító) zászlajával kapcsolatban. Tarlós szerint a jelenlegi uniformizált világvárost regionális központtá kellene alakítani.

A politikus egy szerdai konferencián beszélt arról, hogy új városarculati elemeket dolgoztatna ki, és szakértőkkel konzultálna a város szimbólumairól. Ez azonban nem jelenti, hogy mindenen változtatni kellene - tette hozzá. Közölte, megválasztása esetén számít Bojár Iván András városarculati tanácsnok munkájára, tetszik neki a szakember dunai gyaloghidas ötlete. A konzervatív politikus azt is megemlítette, hogy lehetségesnek tartja toronyházak építését a város bizonyos pontjain, ám „nem ad hoc jelleggel”.

Tarlós arról is beszélt, hogy gyerekesnek tartja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt sárga csekkes akcióját, amellyel a BKV-nak az előző kormány által ígért pénzt akarja számon kérni. A konzervatív politikus szerint Horváth hiteltelen.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fgiorgio
2010. szeptember 28. 12:52
Valaki szóljon már a Ceausescu-frizurás Tarlósnak, hogy csak azért, mert neki román-fóbiája van, még nem kell megváltoztatni a zászlót....idióta.
kispufi
2010. szeptember 16. 12:55
én készséggel elhiszem, hogy Bp. zászlaja vízszintes vonalazású, míg Romániáé függőleges, és ezért nem összekeverhetőek, csak azt nem értem, akkor hidakon miért függőleges csíkozású Bp.-zászlók vannak ünnepekkor? csak nem a megrendelő-gyártó-gyárttató cseszett el valamit? ezt nem hinném, egy Demszky Gábor-féle világvárosban egy Demszky Gábor alatt ilyen baki meg nem törétnhetett...
kaktusz
2010. szeptember 16. 08:39
Szinek erre vagy arra, ha egy roman ott jar az buszkeseggel mondaj hogy ez is roman fold, nagy romania resze. Az viszont igaz, hogy enm ez lenne a legfontosabb amit tenni kell...
blogen
2010. szeptember 16. 07:24
Ne hülyéskedjünk már ilyen idiotizmusokkal, Budapest zászlja négy évvel idősebb a független Romániánál, míg annak összetevői már akkor megvoltak, amikor a románok még az Al-Dunától délre hédereltek. A korrupciót változtassa meg, ne a hagyományainkat. Ja, és a harmincas években a kéket változtatták zöldre és nem a sárgát fehérre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!