Szocialista javaslatok a társadalmi felzárkózásért

2010. szeptember 19. 13:54

A társadalmi felzárkózást szolgáló intézkedéseket tartalmaz az a határozati javaslat, amit két szocialista képviselő nyújtott be a Parlamentnek. Az indítvány a családtámogatás, a szociális szolgáltatások, a foglalkoztatás és a fogyasztóvédelem területén kezdeményez változtatásokat.

2010. szeptember 19. 13:54

Az MSZP országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely a társadalmi felzárkóztatást szolgáló intézkedéseket tartalmazza. Gúr Nándor és Simon Gábor közölte: az indítvány a családtámogatás, a szociális szolgáltatások, a foglalkoztatás és a fogyasztóvédelem területén kezdeményez változtatásokat.Többek között azt javasolják, hogy a kormány az év végéig nyújtsa be az Országgyűlésnek a közüzemi szolgáltatók fogyasztói-magatartási kódexét, valamint hogy a Gazdasági Verseny Hivatal új elnöke a kinevezése előtt vegyen részt bizottsági meghallgatáson.

Gúr Nándor kifejtette javaslatukkal el akarják érni, hogy a családi pótlék kiegészítő motivációs tényezővé váljon, vagyis segítse elő a gyerekek magasabb iskolázottságát, és azt, hogy olyan szakmát tanuljanak, amelyre szükség van a munkaerőpiacon. Mint mondta, a munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességűek vannak a legnehezebb helyzetben, ezért kiegészítő támogatásokkal kell segíteni elhelyezkedésüket, de szükség van arra is, hogy a kormány szélesítse a munkahelyek feltárásának eszközeit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!