Regeneráció: Toboroznak a közigazgatásba

2010. szeptember 18. 10:37

A Regeneráció nevet viselő rendezvényen a közigazgatási életpályamodellt szeretnénk megismertetni a fiatalokkal - nyilatkozta a Népszabadságnak a program kommunikációs felelőse.

2010. szeptember 18. 10:37
Szombaton a Millenárison az Orbán-kormány miniszterei, államtitkárai, illetve az egyes országos hatáskörű szervek mutatják be a magyar közigazgatást az érdeklődőknek. A rendezvényen több szekcióban folyik konferencia, illetve háromszáz fiatalnak meghirdetik a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat is. Az érdeklődők feltölthetik adataikat a Közigállás toborzási adatbázisába, az új embereket kereső szervek ezt az adatbázist is felhasználják majd.
 
A Regeneráció nevet viselő rendezvényen a közigazgatási életpályamodellt szeretnénk megismertetni a fiatalokkal. Mi nem azt üzenjük az egyetemistáknak, a friss diplomásoknak, hogy „el lehet innen menni”, hanem nem titkoltan azt is, hogy a felkészült, jól képzett fiataloknak itthon is lehet biztos megélhetést kínálni, és nem feltétlenül csak a multinacionális cégeknél. A közigazgatás számít rájuk – nyilatkozta a Népszabadságnak Böszörményi Nagy Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese, aki a program kommunikációjáért felel.
 
Január elején felállnak a megyei kormányhivatalok, s 2010–13 között folyik majd egy nagy közigazgatási reform. Új, jól képzett, nyelveket beszélő közigazgatási szakemberekre mindenféleképpen szükség lesz. Olyanokra, akik – ahogy Navracsics Tibor közigazgatási miniszter megfogalmazta –, már nem azt a Kádárrendszerben vallott munkaethoszt képviselik, hogy a hivatalokban az ügyeket „bonyolítani” kell, hanem azt, hogy azokat el kell intézni - tette hozzá.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bőröndhal
2010. szeptember 18. 12:49
Most komolyan, ez a Navracsics hülye.(vagy mi van vele?) Nem a hivatalnokok bonyolítják az ügyeket, hanem a beteg állami, és egyéb iso szabályozások.
El Topo
2010. szeptember 18. 12:25
Petykó Adrienn hova töltötte fel az önéletrajzát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!