Papcsák a MÁV-nál kutathat

2010. szeptember 27. 09:04

A Népszabadság úgy tudja: az elszámoltatásért felelős kormánybiztos hamarosan a Bombardier által szállított MÁV-szerelvények körüli ügyeket vizsgálja majd ki.

2010. szeptember 27. 09:04

Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos legközelebb a MÁV motorvonat-szállítási szerződéseit fogja vizsgálni - értesült a Népszabadság. A Bombardier által szállított Talent szerelvények gyakori fékhibákat produkálnak, ugyanakkor a francia cég pereskedik az állami vasúttársasággal.

A MÁV a fékhibák javítására emiatt a konkurens Stadlertől kért árajánlatot, miközben bíróságon próbálja bizonyítani: az alkalmankénti 300 millióba kerülő fékjavítás számlái a gyártó Bombardier-t terhelik. A javítások  ára - a vonatok élettartama szerint - összesen kilencmilliárd forintot tesz ki.

Magyarországon összesen tíz Talent szerelvény közlekedik, melyek 2007 tavaszán kezdték meg szolgálatukat. A bíróságon zajló nézeteltérés ellenére a Bombardier német gyárában már gyártják a MÁV által megrendelt huszonöt darab TRAXX nevű szerelvényt is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. szeptember 27. 18:46
Nem tudja valaki, ez a becsület bajnoka elszámolt már azzal a néhány millióval amit elvégzett munka nélkül (állítólag) jogtalanúl vett fel?
hogyne
2010. szeptember 27. 17:28
Ott is van ám mit. Milliárdok vándoroltak ki onnan is. Hűtlen kezelés az tuti, de még a nokiás dobozok sem kizártak.
El Topo
2010. szeptember 27. 12:45
Papcsák miért nem a Bajcsyban vizsgálódik most?
bogyo01
2010. szeptember 27. 12:21
itt is kell! a szocik mindenhova BEÉPÜLTEK, ÉS MOST KI KELL ŐKET SZEDNI, TÉPNI MINDENHONNAN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!