Nem provokálják csúszópénzzel a rendőröket

2010. szeptember 21. 10:25

A Belügyminisztérium a rendvédelmi törvény legújabb verziójában már nem biztosít jogot bűncselekmények elkövetésére a rendőrség belső bűnmegelőzésének.

2010. szeptember 21. 10:25

A rendvédelmi törvénycsomag szakszervezeteknek átadott verziója alapján a belügyminisztérium a módosítaná a megbízhatósági vizsgálatokra vonatkozó szabályozást. A kezdeti tervek szerint a rendőrök munkáját ellenőrző egységeknek lehetőségük lett volna akár színlelt vesztegetésekkel bűncselekményt provokálni.

A rendvédelmi szakszervezetek az eredeti kezdeményezést elutasították, ezért a belügyminisztérium attól elállt. Ehhez kapcsolódó változás, hogy a belső bűnmegelőzés tagjai jogsértés leleplezése érdekében sem követhetnek el bűncselekményeket. Eredetileg indokolt esetben „szabálysértést, vagy ötévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, személy elleni erőszakot nem tartalmazó bűncselekményt” elkövethettek volna a rendőri munka tisztaságát felügyelő egységek tagjai.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. szeptember 21. 14:19
Hiába nem működhet a belső ellenőrzés, a külső ugyanúgy megmarad, tehát rettegjenek csak tovább a korrupcióhajlamos rendőrök a rejtett titkos videóktól is..
tanarseged ur
2010. szeptember 21. 14:14
Pedig milyen vicces jelenetek adódhattak volna... Például a belső ellenőr a sikeres provokáció után ezt mondhatta volna: - Őrmester, maga elfogadta a kenőpénzt! Most lebukott. Hát mondja, mit csináljak magával?...
sky.net
2010. szeptember 21. 13:58
a birkákat is fürösztik néha valami tetyűirtó lötyiben , persze a zsernyák az olyantiszta alapból... a belügy meg miért hátrál ki a beugratós kérdések elől : nem maradna zsernyák a pályán ?
==T==
2010. szeptember 21. 13:08
Nehogy véletlenül elkapják a korrupcióra hajlamos kollégákat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!