Nem alkotmányozik a TASZ

2010. szeptember 27. 13:40

Levélben közölte Salamon Lászlóval, az alkotmány előkészítő parlamenti bizottság elnökével a Társaság a Szabadságjogokért, hogy nem küld javaslatokat a testületnek. A jogvédő szervezetet az LMP javasolta véleményezésre.

2010. szeptember 27. 13:40

Dénes Balázs, a TASZ elnöke levelében emlékeztetett: 1995-ben Salamon László még úgy vélte, az alkotmánynak a legszélesebb nemzeti elfogadottságot kell élveznie, az alkotmányozást mentesíteni kell kisszerű politikai kérdésektől, hatalmi presztízsszempontoktól. A TASZ szerint azonban ezek ma nem állnak fenn.

A jogvédő szervezet vezetője azt írta: a kormányfő egy saját alkotmányozói tanácsot hozott létre, amelynek a Salamon László által vezetett bizottsággal való hatásköre és viszonya teljesen tisztázatlan a nyilvánosság számára, egy nem nyílt kimenetelű, átláthatatlan eljárásban pedig a TASZ nem vesz részt. Kitért arra is, hogy az eddigi felvetések ellentétesek a szervezet által vallott értékekkel. Példaként említette a kereszténység alkotmányba emelését, amely szerintük sérti a szekularizált államfelfogást, a polgárok egyenlőségét és a vallásszabadságot.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2010. szeptember 28. 13:03
Ez gáz!Eszem taszom megáll!!
Öreg
2010. szeptember 27. 20:09
Van olyan szomszéd az utcában, aki a közös takaritásban nem vesz részt! Nem baj, az utca tiszta lett. Ezek a makacskodók pedig mindig csak a kifogást keresik.
INkvizitor
2010. szeptember 27. 16:22
most sírjak, vagy nevessek???
balbako_
2010. szeptember 27. 16:17
Mindjárt szeppukut követek el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!