Gulyás: Gyurcsány kérjen bocsánatot!

2010. szeptember 30. 19:08

Gulyás Gergely, az előző ciklusok alatt elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság elnöke szerint Gyurcsány Ferenc sem 2006-ban, sem azóta nem tartja magára nézve kötelezőnek az ország alkotmányos rendjét. Gulyás levelet írt a volt kormányfőnek, amit az MTI-hez is eljuttatott.

2010. szeptember 30. 19:08

Gulyás Gergely, a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke levelet írt a volt kormányfőnek, melyet az MTI-hez is eljuttatott. Ebben kiemeli: beszédes, hogy csak Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György voltak azok, akik a nyílt alkotmánysértést is vállalták azért, hogy még formálisan se kelljen közreműködniük az igazság kiderítésében.

Gulyás szerint joggal vár választ arra a közvélemény, hogy milyen utasításokat adott Gyurcsány Ferenc a rendőrségnek, mint ahogy arra is, hogy miért részesítette védelemben az ártatlan állampolgárokkal szemben brutálisan fellépő rendfenntartókat. „Hogyan fordulhatott elő, hogy több mint másfél évtizeddel a rendszerváltozás után ártatlanul őrizetbe vett személyeket, köztük magatehetetlen nőket és fiatalokat kínozzanak meg börtönökben?” - teszi fel a kérdést a bizottsági elnök.

Gulyás szerint Gyurcsány Ferencnek nem a sajnálatát kellene kifejeznie a sérült civilek és a munkájukat végző sérült rendőrök iránt, hanem bocsánatot kellene kérnie. Mint írja, az egykori miniszterelnök „bátorságot mutatott akkor, amikor rendőrök százai védték, de gyávának bizonyult, amikor egy országgyűlési albizottság előtt kellene választ adnia a mindenkit érdeklő kérdésekre.”

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. október 01. 20:50
Leírtam én is már, részletesen, hogy Pécsett is készenlét volt. Olyan, amikor nem bíznak semmit a véletlenre.
hogyne
2010. október 01. 17:47
Gyurcsány egy majom. Börtönben a helye.
gilyanpeter
2010. október 01. 17:01
Gyurcsány inkább takarodjon már végleg a politikából!
kérdés
2010. október 01. 11:05
Kedvesek vagytok, de halkan megjegyzem ...a Férjemuramnak hmmmm lenne időnként ellenvetése... a türelem nem mindig s minden bokorban, egyformán terem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!