Népszava: Listázta választói adatait az LMP

2010. augusztus 21. 10:30

Táblázatba foglalta választói adatait az LMP - állítja a Népszava a lap birtokába került forrásokra hivatkozva. A párt már a tavalyi európai parlamenti választásokon adatbázisokat készített. A Népszava úgy tudja, belső feszültségek miatt az LMP teljes központi kampánystábja beadta felmondását.

2010. augusztus 21. 10:30
A tavalyi európai parlamenti és a tavaszi országgyűlési választásokon listázta a választók adatait az LMP - állítja birtokába került dokumentumok alapján a Népszava. A dokumentumok forrása a szimplakor.hu, amely az LMP belső fórumaként üzemel, írja a lap.
 
„A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megkérjük barátainkat, nézzék végig a telefonkönyvüket, az iwiw-en az ismerőseiket, és írják össze azokat, akikről azt feltételezik 80 százalékos biztonsággal odaadják az ajánlószelvényüket. (...) A táblázatban a sárgával színezett rovatok nélkülözhetetlenek - azért, hogy ki tudjuk szűrni a több ember által javasolt támogatókat.” - írja az egyik levélben az LMP-s Vay Márton. A táblázat sárgával megjelölt rovatai az ismerős nevét és lakhelyét tartalmazzák, valamint azt, hogy keresheti-e a párt az illetőt. A további oszlopokban a listázottak e-mail címe, telefonszáma, bevonódása (a kitöltő kapcsolatának erőssége a választóval) és a választó anyagi támogatásra vonatkozó hajlandósága szerepel.
 
„Ki vállalja az OV (országgyűlési választási - a szerk.) kampány jelentős túlköltésért, indokolatlan, teljesítési igazolás nélküli számlabefogadásokért, az aláírási joggal nem rendelkezők által tett megrendelésekért a szakmai és anyagi felelősséget?” - írja egy másik levél. A Népszava információi szerint a napokban a belső feszültségek miatt a párt teljes központi kampánystábja beadta felmondását. Az LMP-től senki sem reagált a lap megkeresésére.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 23. 16:20
ha nincs nekik, akkor elég hülyék!
pollack
2010. augusztus 22. 09:53
Az LMP adatbázisai: tagadatbázis (tagoké) segítői adatbázis (önként regisztrált segítők) KC-regisztráltak (akik önként adták meg az adataikat) kapcsolattartási adatbázis (kitelepüléseken feliratozottak) hírlevél-adatbázis (honlapon feliratkozottak) Ezek mind legálisak, az adatvédelmi ombudsman emberei is látták ezeket. Más egyéb, ami illegálisnak nevezhető, olyan nincs. Karácsony is ez utóbbira gondolt, amikor azt mondta, hogy nem építünk semmiféle adatbázist sem.
sensei
2010. augusztus 21. 18:01
Lehet Más Proli-tika?
vizipipa
2010. augusztus 21. 13:45
A néphazug természetesen szalámizni próbálja fő konkurensét, de ettől még van az LMP-nek adatbázisa. Anélkül nem maradhat életben, különösen mióta a Fidesz új önk.vál. törv.-el kedveskedett ellenfeleinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!