Enyhén ittas volt a rendőrgyilkos

2010. augusztus 07. 10:36

Egy svájci tartalékos katona végzett az alsóőrsi áldozatokkal. A meggyilkolt rendőrtiszt állítólag ismerte támadóját, de ezt édesanyja határozottan tagadja. A legújabb információk szerint ittas volt az elkövető.

2010. augusztus 07. 10:36

A svájci hadsereg tartalékos katonája volt Sz. Bálint, az a férfi aki a csütörtöki alsóőrsi rendőrgyilkosságot elkövette - értesült a Magyar Hírlap. A 33 éves, svájci-magyar állampolgárságú férfi állítólag engedéllyel, önvédelmi célból tartott fegyvert magánál.

Az egy rendőrt és egy fiatal férfit meggyilkoló Sz. Bálintot ismerősei militáns, rendszerető emberként tartották számon. A Blikk szerint gyilkos és rendőr áldozata ismerték egymást: Gamauf főtörzsőrmester többször is meglátogatta Svájcban gyilkosát az elmúlt egy évben. A két férfi kapcsolatáról szóló sajtóértesüléseket ugyanakkor Gamauf János édesanyja határozottan cáfolja. Szerinte a rendőrség intézménye elleni támadásról van szó.

Frissítés

A Magyar Televízió híradójának információi szerint a gyilkos enyhén ittas volt, 0,8 ezrelékes véralkoholszintet mértek. A gyanúsított egy pohár sör megivását ismerte be.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horizont
2010. augusztus 07. 19:27
"a gyilkos enyhén ittas volt......A gyanúsított egy pohár sör megivását ismerte be." Ez itt nagyon zavaros! Ez a hír a másik ügyhöz tartozó szerintem.
magnamater
2010. augusztus 07. 18:50
A médiának semmi se drága. Miért nem lehet figyelembe venni egy édesanya, a család érzékenységét, amikor a tragédia miatt is épp eléggé le vannak sújtva?
Machiavelli
2010. augusztus 07. 14:30
Érdekes, Svájcban kint lehet az embereknél a fegyver, mégsem lövik egymást halomra! Ott valahogy nem retteg a hatalom annyira az emberektől, mint pl nálunk. Más kérdés, hogy a szerelemféltésből elkövetett gyilkosság az egyik legrégebbi gyilkosságtípus és elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen szabályozással elejét lehetne vetni, bár lehet erre gondolt kapásból pár tehetségtelen politikus. Sajnos ez van, ha valakinek elszeretik a szerelmét, az ölni tudna, még akkor is, ha ez jelen esetben egy buzipurparlé.
eyeofodin85
2010. augusztus 07. 12:33
Svájc Európa egyik legmilitánsabb országa, bár nem erre szoktunk gondolni az alpesi országgal kapcsolatban. A fegyvert tényleg az otthonukban tarthatják, de az utóbbi években már nem kapnak hozzá lőszert. Eddig mindig hazavihettek egy adagot egy lepecsételt dobozban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!