Intenzív egyeztetések kezdődnek Szlovákiával

2010. augusztus 21. 16:50

A kassai főkonzulátus megnyitásának 10. évfordulóján Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, ősszel a határon túli együttműködésről egyeztetne Szlovákia és Magyarország.

2010. augusztus 21. 16:50
Ősszel intenzív egyeztetések kezdődnek a határon túli együttműködés fejlesztéséről Magyarország és Szlovákia közt - mondta Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára Kassán, a magyar főkonzulátus megnyitásának 10. évfordulóján tartott rendezvényen. Hóvári elmondta, a kiemelt feladatok közé tartozik Kassa és Miskolc együttműködésének további fejlesztése, a határon átnyúló együttműködés erősítése, feltételeinek javítása, a szlovákiai magyar és a magyarországi szlovák kisebbség jogainak és identitásának tiszteletben tartása, illetve a roma közösség integrációjának elősegítése.
 
A rendezvényen megjelentek a kassai és a Kassa környéki magyar szervezetek képviselői, önkormányzati vezetők, köztük Frantisek Knapík, Kassa főpolgármestere, egyházi vezetők, valamint Ivetta Macejková, a szlovák alkotmánybíróság elnöke is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!