Hűtlen kezelés Alstom-ügyben?

2010. augusztus 03. 09:50

Ha a főváros felmondaná az Alstom-szerződést, körülbelül 2015-16-ra lehet kész a négyes metró - vagyis két éven keresztül üresen állna a metróalagút. A szerződés szerint ráadásul vis maiornak számít, ha az Alstom nem kapja meg a szükséges típusengedélyt.

2010. augusztus 03. 09:50

Mi a hűtlen kezelés, ha nem ez? - teszi fel a kérdést a VEKE azután, hogy az Index megírta: az Alstommal kötött szerződés 32-es pontja szerint a háború, a tűzvész, az árvíz, a forradalom és a járványok mellett vis maiornak számít az is, ha a szállítónak nem sikerül beszereznie az általa gyártott metrókocsira a magyarországi típusengedélyt. Mivel nem sikerült, ezért előfordulhat, hogy az új kocsik üzembeállításáig két éven keresztül üresen állnak a négyes metró alagútjai.

Az Alstom a Gazdasági Rádiónak adott válaszai alapján a mai napig nem érti, miért nem kapták meg metrószerelvényei az NKH-tól a típusengedélyt. Az Alstom jogi és technikai szakértők bevonásával tanulmányozza az NKH határozat tartalmát és ezt követően, a közigazgatási eljárási törvényben meghatározott határidőn belül dönt a megfelelő jogi lépések megtételéről, beleértve a fellebbezés lehetőségét is.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. augusztus 03. 12:53
Hát az biztos, hogy nem újdonság... Már bármit kinézek belőlük.
hogyne
2010. augusztus 03. 11:54
Hát ezt már megszokhattuk az MSZP-SZDSZ vezetéstől, nem újdonság a hűtlen kezelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!