Hack Péter pártot alapítana

2010. augusztus 27. 17:30

Euroatlanti piacorientált centrumpártot alapítana Hack Péter volt SZDSZ-es képviselő, a Hit Gyülekezetének diakónusa. A politikus szerint logikus felvetés, hogy a tízezernyi gyülekezettag voksa a korábbi SZDSZ-s szavazatokkal kiegészülve jó alap lehet egy politikai kezdethez.

2010. augusztus 27. 17:30

Pártot alapítana Hack Péter jogász, az SZDSZ egykori országgyűlési képviselője. A politikus a Figyelőnetnek adott interjút, ebben közölte: a négy év múlva esedékes országgyűlési választásokon indulnának először. A volt SZDSZ-ügyvivő piacorientált atlantista centrumpártban gondolkozik, elmondása szerint van és lesz is helye egy ilyen erőnek a magyar politikai palettán.

Hack elmondta, létezik egy olyan, patrióta, de nem nacionalista, az ország versenyképességét szem előtt tartó szavazóbázis, amelyet jelenleg senki sem képvisel. Szerinte az LMP alkalmatlan erre, mert „a Fidesszel kórusban állítja, hogy megbukott a szabadpiac és a versenyalapú nyugati kapitalizmus”.

Az 1998 óta a Hit Gyülekezete diakónusaként tevékenykedő jogász a Figyelőnet kérdésére kijelentette: egyháza nem törekszik politikai hatalomra, célja és lényege az evangélium hirdetése. Ugyanakkor logikus felvetésnek minősítette, hogy a Hit Gyülekezete tízezernyi tagja a korábbi SZDSZ-szimpatizánsok egy részével kiegészülve jó alapot biztosíthat a pártépítéshez.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 30. 11:37
helyes! még több minusz szavazat az mszptől:D
Robbesz
2010. augusztus 30. 10:30
Mindenkinek szól! Szerintem is majd az ország azon választói eldöntik, hogy kell-e ilyen párt ebbe az országba vagy sem. Nem mi az a 10-20 hozzászólás fogja eldönteni, hogy mi lesz itt. Mondjatok egy pártot akinek nincsenek csak támogatói!? Részben egyetértek letterforce-val csak egy dolgot kivéve, hogy szerintem abszolult nincsen késő.... egyébként az sem hanyagolható, hogy állítólag nagyon nagy nézetsége van a Vidámvasárnapnak, és akik nézik valószínűleg szimpatizálni is fognak a pártal, mert hát nemhiszem, hogy más értékrenddel jelenne meg a párt, mint a műsorukban van. Egyszónak is 100 a vége, véleményt mondhatunk sokfélét, de ahogy mondani szokás "a fát a gyümölcséről látjuk, hogy milyen!" Üdv. mindenkinek
gentry
2010. augusztus 28. 12:07
Értelmes dolog a 2%-os Szdsz romjaiból négy-öt pártot csinálni...
letterforce
2010. augusztus 28. 11:02
Kieg: Hiszen így a párt mindig csak egy pici rétegpárt maradna. Nem ez a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!