Cserélt a kormány az EU-elnökségben

2010. augusztus 24. 11:33

Lecserélte a jövő évi EU-elnökségre való felkészülés vezetőjét a kormányzat. Iván Gábort – várhatóan szeptember 15-től – Györkös Péter zágrábi nagykövet váltja fel, Iván pedig valószínűleg megkapja a zágrábi külképviselet vezetését - írja a Népszabadság.

2010. augusztus 24. 11:33

Györkös korábban főosztályvezetőként EU-ügyekkel foglalkozott a Külügyminisztériumban, de az elmúlt négy évben nem vett részt a soros elnökségre felkészülés intenzív szakaszában. A mostani váltás a Népszabadság szerint valójában egy 2006-os ésszerűtlen döntés tükörképe: akkor a legjobb uniós szakértők közül kettőt is eltávolítottak a Külügyminisztériumból, fideszesnek titulálva őket.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2010. augusztus 24. 17:35
Le is kell cserélni az előző kormány embereit. Csak azokkal lehet együtt dolgozni akikben megbízik az ember.
hogyne
2010. augusztus 24. 14:22
Ki hisz még a pártszabadságnak? Az infójuk lehet, hogy jó, de hogy ez miért baj? A kákán is csomó keresnek.
kunbella
2010. augusztus 24. 13:38
Ismereteim szerint a leváltott nagykövet igen, mondhatni túl közel volt Fletóhoz. Ezért nem meglepetés a leváltása, inkább az a meglepetés, hogy ilyen későn. Az új jelölt EU-s tapasztalata és tudása is rendben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!