Listázták az illegális idősotthonokat

2010. augusztus 10. 09:52

Lista készült az engedély nélküli idősotthonokról, melyek sokszor jóhiszemű nyugdíjasok pénzét, ingatlanát csalják ki. A szakszerűtlen ellátás miatt egészségügyi gondok is előfordulnak.

2010. augusztus 10. 09:52

A Magyar Nemzet keddi számában az áll: az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) weboldalán hozza nyilvánosságra az engedély nélkül Magyarországon működő idősotthonok listáját. A listán megtalálható tizenhét intézmény ellen már megindult az eljárás.

Van olyan intézmény mely nem is igényelt működési engedélyt, ám olyanok is léteznek, melyek a bezáratást követően nevüket megváltoztatva folytatják a munkát. A Magyar Nemzet szerint országszerte igen sok illegális öregek otthona található meg, főként Hajdú-Bihar, Somogy és Pest megyében.

Az engedély nélküli szervezetek gyakran okoznak anyagi és vagyoni károkat, nemritkán csalják ki akár az idős emberek ingatlanát is. Megeshet a testi épség és az egészség veszélyeztetése is, ami szélsőséges esetben halállal járhat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reakczy Jóska
2010. augusztus 10. 11:07
Bő egy évtizede kellett volna. Az illegális, csalási céllal működő elfekvők miatt nem tudott beindulni a törvényes keretek között, jó színvonalon működő idősotthonok piaca. Az eredmény: magányos, lecsúszott depressziós nyugdíjasok nyomorognak belső városrészi, több tízmilliót érő ingatlanokban (és szavaznak a szocialistákra).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!