A TASZ-szal alkotmányozna az LMP

2010. augusztus 01. 09:06

Megnevezte a Lehet Más a Politika azt az öt civil szervezetet, amelytől véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke.

2010. augusztus 01. 09:06

Az LMP kezdeményezte, hogy minden frakció jelöljön meg öt társadalmi szervezetet, amelyektől az alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról. A legkisebb ellenzéki frakció a Levegő Munkacsoportot, a Magyar Természetvédők Szövetségét, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalmat, a TASZ-t és a Védegyletet jelöli. Amennyiben erre később lehetőség adódik, az LMP a bizottság hivatalos munkájába a Társadalomelméleti Kollégiumot is be szeretné vonni. Érdekesség, hogy a Magyar Természetvédők Szövetségét a szocialisták is jelölték.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 02. 11:14
a TASZ, mint független?? hát persze...
blogen
2010. augusztus 01. 19:07
Ja és a szolgáltatásokkal piacra lépő szervezetet vállalkozásnak hívjuk, aminek számos formája van a Bt-től a ZRt-ig.
blogen
2010. augusztus 01. 14:59
A politikusnak pedig minden politizáló személy politikus. Ezt jelenti maga a szó is a magyar nyelvben: van politikája = politikus. A politikus ellentéte az apolitikus, amennyiben a civil bármiben különbözik a politikustól, akkor a civilnek apolitikusnak kell lennie, tehát magát a közéleten kívülre kell helyeznie és tartózkodnia kell bármiféle közéleti megnyilvánulástól, mert az már politika lenne és akkor politikussá válna. Mindnyájan politikusok vagyunk, politikusnak lenni nem foglalkozás, hanem pillanatnyi állapot, amit politizálással idézünk elő.
blogen
2010. augusztus 01. 10:07
Továbbá megfontolandó, hogy a szempontok közé felfegyék, a: - közügyekben semmilyen formában véleményt nem nyilvánít. kitételt, hiszen a közügyeket a politikai szervezetek viszik, így ott civil kezdeményezésnek helye nincs, hiszen az a politika szférája, aki ott megjeleni, az politizál, így amennyiben magát civilnek nevezné, az a választópolgárok megtévesztése lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!