Zártkörű tisztújítást tart az MSZP

2010. július 06. 13:52

A szocialisták zárt ajtók mögött tartják tisztújító ülésüket szombaton, a pártelnöki posztra Mesterházy Attila az egyetlen jelölt. Az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba korábbi kancelláriaminisztert, Balogh András nagykövetet és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi minisztert javasolják.

2010. július 06. 13:52

Zártkörű lesz az MSZP szombati tisztújító ülése, a tervezett ügyrend szerint a kongresszusnak csak egy órája nyitott, ezután kezdődik meg a szavazások folyamata. Az ülés várhatóan dönt arról, hogy az eddigi két elnökhelyettes helyett egyet, a három alelnök helyett pedig csak kettőt válasszanak. Az elnökség létszáma valószínűleg 15-ről 10-re mérséklődik.

A jelöltállítás múlt héten zárult le, azonban a szocialista párt alapszabálya lehetővé teszi, hogy a küldöttek egyharmada aláírásával helyben is ajánlhassanak valakit. A pártelnöki posztra Mesterházy Attila az egyetlen jelölt, az elnökhelyettesi posztra pedig Molnár Csaba korábbi kancelláriaminisztert, Balogh András nagykövetet és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi minisztert javasolják. Az alelnöki posztot hat politikus töltené be: Balogh András és Szabó Imre mellett Gúr Nándor, Kovács László volt uniós biztos, Juhász Ferenc és Szabadkai Tamás.

A választmányi elnöki posztra Simon Gábor, a testület jelenlegi vezetője ugyan az egyetlen jelölt, de Botka László a múlt héten bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy Balogh András nagykövet, az MSZP államfőjelöltje választmányi is választható legyen a posztra. Több prominens szocialista nem indul ezúttal a párt belső választásán: közéjük tartozik Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Lamperth Mónika, Szekeres Imre, Veress János, Szili Katalin és Ujhelyi István is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 06. 16:19
bukott szocik megtartják a hatalmukat...
Tündérke
2010. július 06. 16:10
Mesterházy Attila vérfagyasztó mosolyával akar az MSZP-nek támogatókat szerezni??
Reakczy Jóska
2010. július 06. 15:33
Zártkörű??? Fletó megint igazságbeszédet mond?
slomovicz
2010. július 06. 15:02
"Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Lamperth Mónika, Szekeres Imre, Veress János, Szili Katalin és Ujhelyi István " megkapták az idézést- egyenlőre tanúként- a "közérdekű adatok eltitkolása illetve meghamisitása" vádpontban. Alakul ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!