Szili: Nemzeti baloldalt!

2010. július 03. 11:33

Nem lehet hazugságra alapozva újjáépíteni egy pártot - mondta Szili Katalin volt szocialista házelnök a Hagyar Hírlapnak egy héttel a szocialisták tisztújító kongresszusa előtt. A politikus szerint az MSZP-nek fel kellene ismernie, hogy csak a nemzeti baloldalnak lehet jövője. A Szövetség a Jövőért Mozgalom elnöke történelmi vereségnek tartja a tavaszi választási eredményt.

2010. július 03. 11:33
„A szocialistáknak fel kellene ismerniük, hogy az alternatívaképzésben csak a nemzeti baloldali irányzatnak lehet jövője – nyilatkozta a Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) elnöke. Az MSZP-s országgyűlési képviselője szerint mozgalmának az MSZP-vel való kapcsolatáról azért nehéz beszélni, mivel a szocialisták még nem keresték fel őt egy esetleges együttműködés ügyében.
 
„Ha az MSZP nem tudja levetkőzni a balliberális attitűdöt, tovább csökkenhet a bázisa” - véli Szili, aki nem vesz részt a tisztújításban, mert nem látja világosan, hogy milyen irányba tart az MSZP. „Az egyik fontos kérdés számomra, hogy lehet-e hazugságra alapozva újjáépíteni a pártot. A szocialistáknak az elmúlt években komolyabban meg kellett volna vizsgálniuk az őszödi beszéd hatásait” - hangsúlyozta.
 

A politikus szerint nem a hazugság bevallása, hanem maga a hazugság vezetett ahhoz a társadalmi elégedetlenséghez, amely idén tavasszal megnyilvánult. A volt házelnök szerint az SZJM és az MSZP esetleges együttműködése attól függ, hogy a szocialista pártban mi zajlik le a következő hetekben. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. július 04. 12:16
Szilinek nincs jelentős apparátusa a párton belül, ezért kiválva nem tudna életképes szervezetet létrehozni. Ideológiája sincs, esze sincs sok, ha kiválna, egy 0,1%-os szilánkpártot hozna létre. Dávid Ibolya 50%-os népszerűségi indexei se fordultak le a pártja támogatottságára.
Öreg
2010. július 03. 20:54
minisztertől, amikor megmentette. 2. Öszöd után, amikor hallgatott. 3. A bizalmi szavazáson a parlamentben, amikor kibujt az állásfoglalás elől. Most már nincs dobása, ez csak hablaty!
slomovicz
2010. július 03. 17:50
Ma már nem érdekel,hogy Szili Katalin, vagy más renitens MSZP politikusok milyen helyes felismeréseket tesznek amikor már "kinn vannak a lépcsőházban" Mindenkinek jobb lett volna ha ez az Öszödi beszéd alkalmából ott helyben történő felszólalás és Gyurcsány leváltása követte volna. Na persze ahhoz bátorság is kellett volna. Milyen bátorság? Például Nagy Imre bátorsága - akinek a hóhérai - akkor ha visszavon mindent - meghagyták volna az életét. Na ezt nevezik valódi bátorságnak! Ez igy, csak a sódert szaporitja kedves Katalin.
soelmo
2010. július 03. 16:34
Kató tulajdonképpen éppen a Gyurcsány melletti kiállásaival hiteltelenítette mgát...na meg a keresztény szárnnyal és a nemzeti álarcokkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!