Rendkívüli szúnyogírtás

2010. július 06. 09:59

Az ÁNTSZ biológusa szerint az árvíz nyomán szaporodtak el a vérszívó rovarok. Keddtől Budapesten földi szúnyogirtás indul, melynek hatására másfél hét múlva elviselhetőbb estéket várhatunk.

2010. július 06. 09:59

Tajti László, az ÁNTSZ biológusa kifejtette: Az áradások levonulta után a szúnyogok tömegesen kelnek ki az egybefüggő, nagy területű vizekből. A szakember elmagyarázta: az irtást csak a tenyészhelyek kiszáradása után lehet elkezdeni.

A vérszívók mennyisége miatt egyes helyeken irtás nélkül akár óránkénti többezres csípésszámmal lehet számolni. A fővárosban a földi irtás kedden és szerdán folytatódik, melyet esőnap követ majd. Az akciót az ÁNTSZ szeptember 15-ig folyamatosan megismétli. Érezhető hatás Tajti szerint egy-másfél héten belül várható.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komka
2010. július 06. 12:35
Bocs az előbbit a vasúthoz akartam írni. Ide valami olyasmit kellett volna írnom, hogy az élősködő vérszívókat ki kell irtani a fővárosból.
komka
2010. július 06. 12:26
Való igaz, hogy az LMP foglalkozik a vasúttal, pl az LMP-sek amerikai rokonai beperelték a MÁV-ot.
luccy
2010. július 06. 12:11
Hát én pesten még nem találkoztam szúnyoggal, ellenben a Balatonnál igen... Na ott VAN szúnyog. Lehetne írtani ott is!
El Topo
2010. július 06. 12:03
De nada!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!