OVI - Magyarország 2010

2010. július 21. 09:50

Tájékoztatást kértem az új választási törvény utáni önkormányzati egyéni képviselői körzethatárokról. Azt mondták, hogy ilyet nem tudnak adni.

2010. július 21. 09:50

„Ma felhívtam a választási irodát, hogy tájékoztatást kérjek az új választási törvény utáni önkormányzati egyéni képviselői körzethatárokról. Azt mondták, hogy ilyet nem tudnak adni. Nemhogy térképet, még utcaadatbázist sem, mert a 116 településeknek július 14-ig kellett elkészíteni az új körzethatárokat. Ezeket elkezdték beküldeni papíron (!) az irodának. 

Ezeket a papírokat még nem kezdték el feldolgozni, mert most zajlik (!) az informatikai beszerzés. Utcaszintű, szöveges adatbázis is legkorábban akkor lesz, amikor elkezdik összeállítani a névjegyzéket a KC-k legyártásához. Tehát esélyünk sincs arra, hogy tudjunk körzethatárokat, hogy melyik körzetben, melyik képviselőt indítsuk. Vagyis lenne, ha felhívnánk a 116 önkormányzatot, hogy küldjék el ők maguk nekünk ezeket. (Mondjuk papíron. LOL)”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heima
2010. július 24. 00:34
jellemző
heima
2010. július 22. 03:37
csak tisztánlátás végett: vegyes választási rendszerben (10k lakos fölött) kb 2500-5000 választópolgárból 25-50 ajánlás kell egy körzetben az induláshoz (1%). ahhoz, hogy listát tudjon állítani egy szervezet, a körzetek felében kell minimum jelöltet állítania Megyéknél a lakosságszám 210k és 1,2 millió között szór, átlag kb 300k választópolgárral számolhatunk, ebből kell 1%-ot (minimum 2000 főt) meggyőzni hogy ajánlja a szervezetet. ezek azok a félelmetes akadályok, amitől rettegni kell, ami nem fair. vicc. majdhogynem emelésért kiált, mert nevetségesen alacsony így is. de persze lehet ettől rettegni, miért ne lehetne, ez is egy vélemény. csak éppen dilettáns vélemény, amit csak úgy tudtok teríteni, ha a számokat nem rakjátok mellé. mert ha melléraknátok, kiröhögné mindenki, így meg kihasználjátok azt, hogy kevés ember veszi a fáradtságot, és néz utána a dolgoknak. ez lenne a más politika?
heima
2010. július 22. 02:41
Példa: tipikus vegyes választási város, Szigetszentmiklós (30k lakos), itt vannak népességadatok is: http://www.szszm.hu/szigetszentmiklos.hu/hirek/201007/HVI-2-2010.pdf Átlagosan 3450 fő lakik egy körzetben, ennek kb 70%-a (és ez alulbecslés) rendelkezik választójoggal, ez 2415 fő. Ennek az 1%-a, tehát kb 25 fő ajánlása kell a jelöltséghez. Komolyan ez lenne az átugorhatatlan akadály???
heima
2010. július 22. 00:56
ez de gyenge kamu már megint az LMPtől, minden érintett HELYI választási irodánál megszületett már a határozat, és az irodák saját ügyrendjének/szokásainak megfelelően nyilvánosságra is lett hozva. Igényesebb helyeken ez a városi honlapot (is) jelenti, szörnyű lehet egyenként végignézni X darab önkormányzati weboldalt, még a végén dolgozni kell!!! el kéne odáig jutni, hogy nem cukiságra osztják a demokráciát, elhiszem hogy az olyan kamupártoknak a legkényelmesebb az lenne, hogy nem kell se jelölést gyűjteni, se kampányolni, csak véssük oda a jelölt nevét (de azt is lehetőleg interneten keresztül küldjük, csomagban, a pártközpontból az OVInak, nehogy a helyi irodákkal kelljen szarozni) a lapra, a sok "kiábrándult" balfasz úgy is majd ránkhúzza az X-et, mert cukik vagyunk. Hát lófaszt, nem ez a demokrácia, a demokráciában bizony dolgozni kell, helyi alapszervezeteket alapítani, bázist építeni, aktivistákat toborozni, folyamatos élő kapcsolatot kialakítani a t. választópolgárokkal, valós társadalmi beágyazottsággal kell rendelkezni. Igen, ez munkás, és nem megy 9 nap alatt, de ha nem megy, mert tehetségtelenek, lusták stb vagytok hozzá, akkor tessék szépen elismerni, nem előre sírni, és a rendszert szidni, hogy nem demokratikus, mert nem esik a szátokba a manna. Csak hogy példával is éljek: Esztegom: http://www.esztergom.hu/wps/portal/onkvalasztas Pedig itt mint tudjuk diktatúra van! Nagyon nehéz hozzáférni a zadatokhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!