Nem akar közszeméremsértést a rendőrség

2010. július 09. 16:31

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a szombati melegfelvonulás szervezőinek figyelmét, hogy a részt vevők magatartása nem lehet közerkölcs- vagy közszeméremsértő. Ha a rendőség ilyet tapasztal, mindenképpen közbelép majd.

2010. július 09. 16:31

A rendfenntartó szerv először a szervezőket szólítja majd fel, hogy intézkedjenek a jogellenes viselkedés befejezéséről. Ha az érintettek ennek nem tesznek eleget, akkor a rendőrség törvényes eszközökkel lép majd fel a rend fenntartása érdekében.

Szombaton tartják a Meleg Méltóság Menetét. A felvonulást - mely a Hősök teréről indul, és az Andrássy úton halad - a rendőség tudomásul vette. Pintér Sándor belügyminiszter kijelentése szerint a rendőrség megfelelő erőkkel készül a rendezvényre. A BRFK korábbi közleménye szerint a szerv fokozott ellenőrzésre készül.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anikoooo
2010. július 17. 15:12
Ez érdekes... Melegfelvonulás bezzeg lehet... Tűzijáték(kisebb összegben) mégis lesz... Ezek mért lehetnek??? Parádé mért nem?? Mindig jobb,hogy pl a gyermekeim ezt lássák,mint azt, hogy két meleg hogyan mászik egymásra... Vagy talán minden gyerek legyen melegg illetve lezbikus... ??
cutcopy
2010. július 10. 13:40
"a részt vevők magatartása nem lehet közerkölcs- vagy közszeméremsértő" Érdekes elvárás ez az alapvetően közerkölcsbe ütköző homoszexualitás képviselőitől..
Öreg
2010. július 09. 20:42
El Topo! Ne keverd a népitáncot, a hagyományörzést, általában a müvészeteket, mert a kettő nem egy tőröl fakad. A népitánc minden nemzetnél önálló müvészeti ág és része a hagyománynak és a részvevőit nem nemi identitásuk alapján válogatják. A debreceni virágkarnevál felvonuló táncosai-bárhonnan is jöttek, senkit nem botránkoztatnak meg.
Deunan
2010. július 09. 18:21
Legalább már annyit elértek, hogy fellépnek a közszemérem sértés ellen. Eddig azt csinálhattak a felvonulók, amit csak akartak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!