Burjánzanak a balos mozgalmak

2010. július 27. 10:15

A baloldalon létrejött pártok és pártkezdemények versenyeznek, hogy melyikük tud keményebben elhatárolódni az MSZP-től - írja a Népszabadság.

2010. július 27. 10:15

A Thürmer Gyula-féle Munkáspárt mellett megalakult a MEBAL (Magyar Egyesült Baloldal), amely a „kapitalizmuson túlmutató, emberközpontú közösségi társadalom megteremtését” tekinti feladatának, ismertebb reprezentánsai közé tartozik Krausz Tamás történész. A MEBAL az MSZP-t vétkesnek tartja a „kaszinókapitalizmus meghonosításában” - olvasható a Népszabadság elemzésében.

Szili Katalin volt házelnök életre hívta a Szövetség a Jövőért Mozgalmat. Januárban alakult az Új Szocialista Mozgalom, amely demonstrációt tartott az MSZP kongresszusának helyszínén, hangsúlyozva: a baloldal nem egyenlő a szocialista párttal.

Az EP-választások előtt létrehozott Zöld Baloldalnak Tamás Gáspár Miklós az elnöke. A Zöld Baloldal egyik alelnöke Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke. Ősszel a Zöld Baloldal saját főpolgármester-jelölttel próbálkozik.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vhailor
2010. július 27. 12:02
A vicc az egészben csak az, hogy ezeket a pártocskákat, mozgalmacskákat vagy keményvonalas komancsok (Thürmer, Krausz) vagy félhülye, félművelt, értelmezhetetlen utopisták (TGM) vezetik. Szili Kati meg nem szakított az MSZP-vel. De nem baj, csak jöjjön létre minél több ilyen kezdeményezés. Aprítsák egymást, jót tesz nekik.
Kündü
2010. július 27. 11:22
Szegény Burján Laci...:))) "Burjánoznak" a komenistákok...:) Hova szarjak ijedtemben.... Nem baj, legalább leszalámizzák ezt a törpe nomenklatúrista minoritást a Parlamentből....Ezt a gyurcsányista bűnszervezetet. A "Megújulás" pártya: ugyanazokkal a maffiózó pofákkal! Röhej. A "Partizáninfo" című megszűnt lap honlapja azért fennmaradt a Net-en, nevem beütése után azonnal kiugrik a cikk, miszerint én "fidesznáci" "véreskezű jobboldali" vagyok. (A kezem akkor volt véres, amikor megvágtam konyhakéssel....) Mit kell csinálnom, hogy az a rohadt komcsi gyalázkodás ELTŰNJOÖN a Netről??!
bőröndhal
2010. július 27. 11:18
Azért ezeket a haspárt szintű mókus őrsöket, még az mszp is kineveti. Persze ami árt, az árt, bármilyen kicsi is legyen az. :-))) Szili még csak nem is pártról, egyenesen pártok felett átnyúló mozgalomról álmodozik. Ezeknek tényleg a bilibe log a kezük. :-DDDD.
nyoooc
2010. július 27. 11:04
Az MSZP baloldali alternatívája már megvan, csak nem a kádárista gyökerekből táplálkozik, mint a többi. LMP-nek hívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!