Rövidebb lesz a tűzijáték?

2010. június 27. 11:08

A kormány hamarosan dönt a tűzijátékkal kapcsolatos felvetésről -jelentette ki Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint három változat közül választanak majd.

2010. június 27. 11:08
A Facebookon indult el egy kezdeményezés, mely szerint az augusztus 20-i tűzijátékra szánt pénzt az ország inkább juttassa az árvízkárosultaknak. Az ötletnek rövid idő alatt hatalmas támogatottsága lett. A Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén megjelent Navracsics Tibor az Inforádiónak elmondta: a kormány az árvízkárosultak megsegítése céljából valószínűleg változtat az augusztus 20-ig ünnepségek koncepcióján. A június 28-ával kezdődő héten a kormány döntést hoz az ügyben.
 

„Az első lehetőség az, hogy megtartjuk a szokásos tűzijátékot, a másik az, hogy egyáltalán nincs tűzijáték. A harmadik pedig tulajdonképpen a kettőnek egyfajta kombinációja, vagyis olcsóbb és rövidebb tűzijátékra kerülne sor, emellett a kormány átgondolná, hogy a további augusztus 20-ai ünnepi rendezvények közül melyek azok, amelyeket a takarékosság jegyében elhagyna, vagy szerényebbre méretezne” - fejtette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Aláhúzta: „Az így megtakarított pénzt pedig az árvíz által sújtott térségek egyes intézményeinek újjáépítésére lehetne fordítani.” 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. június 28. 15:45
Remélhetőleg nem lesz tűzijáték.. semmi értelme nincsen 20percnyi élvezetért ennyi pénzt kiadni...!Inkább az a rengeteg pénz kerüljön az árvízkárosultaknak!
csenge
2010. június 27. 17:44
Manapság, amikor minden kivagyi falusi vállalkozó tüzijátékot rendez a születésnapján -megvadítva az összes környékbeli kutyát,- a tüzijátéknak sem itthon, sem idegenforgalmi szempontból semmi értelme nincs. Szent István ünnepéhez is csak annyiban kapcsolódik, hogy a komcsik így akarták látványosabbá tenni az un. Alkotmány- napját. Szerencsére van éppen elég hagyományőrző, szórakoztató program, a valódi ünneplésnek tehát semmi akadálya. Ünnepeljünk boldogan, felszabadultan, divathóbortoktól mentesen.
dinovercotti
2010. június 27. 15:12
Engem sosem érdekelt a tűzijáték, az árvízkárosultak sorsa annál inkább. De szerintem ez a kezdeményezés demagóg.
cutcopy
2010. június 27. 13:31
"olcsóbb és rövidebb tűzijátékra kerülne sor" Elég lesz egy startpisztolyt elsütni azt irány haza..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!