Megakadályozták az antiszemita film levetítését

2010. június 17. 08:18

Rendőrök akadályozták meg Az örök zsidó című film bemutatását, a filmet egy pincében vetítették volna le a Gede testvérek. A Népszava információi szerint többeket előállítottak az ügyben.

2010. június 17. 08:18
A rendőrök már a vetítés közben érkeztek egy Hegedűs Gyula utcai pincébe, ahol az antiszemita kiadványaikról ismert Gede testvérek mutatták volna be Fritz Hippler Az örök zsidó című filmjét. A nézőknek távozniuk kellett, a szervezők közül többeket előállítottak a Népszava információi szerint.
 
Korábban Gedéék mutatták volna be a Jud Süß című náci propagandafilmet is. Az ügyben SZDSZ-es politikusok tettek feljelentést közösség elleni izgatás miatt, ám ezt az ügyészség elutasította. A politikusok a hónap elején kérték Pintér Sándor belügyminisztert, akadályozza meg az újabb film vetítését.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teglagyarimegallo
2010. június 17. 13:42
A hely megválasztásáról nem is tudom mit gondoljak.
Karcsi75
2010. június 17. 12:17
Szegény cionistáknak fáj az igazság, pedig mint minden népnek ideje lenne önvizsgálatot tartaniuk! Egyébiránt nem kell uszítani senkit senkire elég ha nyitott szemmel jár az ember a világban.
vendée
2010. június 17. 12:13
Szerintem a Csillagok háborúja is rasszista! A "fehérek" (rohamosztagosok) lövik a "színeseket", meg a "másokat" (pl. Csuvi és társai!). Betiltani! :-)
ulloiut
2010. június 17. 10:47
A németek ezt másként látják: http://de.wikipedia.org/wiki/Vorbehaltsfilm "Die Rechte an den Vorbehaltsfilmen sind (größtenteils) vom Bundesarchiv an die Wiesbadener Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung gegeben worden. Dort entscheidet man von Anfrage zu Anfrage, ob der geeignete Rahmen für die Aufführung eines NS-Propagandafilms vorliegt. Einen Vertrieb dieser Filme erlaubt die Stiftung grundsätzlich nicht, aber es zirkulieren illegale Kopien dieser Filme." Nem tudom, hogy ilyenkor ki meg hogy dönt a szerzői jogokról, de ebből annyi egyértelműen kiderül, hogy a német jog szerint mi a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!