Alkotmánybíróság elé viszik a három dobást

2010. június 01. 08:25

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP a három csapás törvény miatt - mondta el az ATV-ben Bárándy Gergely szocialista képviselő, álláspontjuk szerint a törvény sérti a bírói önállóságot és aránytalanul büntethet.

2010. június 01. 08:25

Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, pártja az Alkotmánybírósághoz fordul a három dobás törvény kapcsán. Bárándy szerint a Fidesz törvényjavaslata sérti a bírói önállóságot - miszerint aki harmadszorra követne el személy elleni erőszakos bűntettet, kétszer akkora büntetést kapna, mint a törvényi plafon. Bárándy hozzátette, a tervezett jogszabály súlyosságtól függetlenül minden bűncselekményt egyaránt szigorít, a büntetési tételek pedig bizonyos esetekben aránytalanok lehetnek.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. június 01. 21:27
Nem értem kristálytisztán, hogy a BTK miért tartozik az AB -hez, de nem vagyok jogász. Azt végleg nem értem miért ne lehetne súlyosbító körülmény. Mindegy, majd meglátjuk mit ítélnek.
Öreg
2010. június 01. 20:39
Nem lehetne a háromcsapás törvényt ide is kiterjeszteni? Aki háromszor felháboritja a jóérzésü olvasót /mint az ide veirók többsége/ az legyen legalább egy hónapra kitiltva. Ha nem tanul, örökre! /A más véleményt tisztelem, de a provokátorokat nem/
phaidros
2010. június 01. 15:58
Létezik ebben a ciklusban olyan, hogy "alkotmányellenes"? Legfeljebb 1 hétig, nem? :)
miloka
2010. június 01. 09:34
Nem vagyok jogász. Bárándy azonban valamit elfelejt, vagy esetleg nem ismeri?? "miszerint aki harmadszorra követne el személy elleni erőszakos bűntettet, kétszer akkora büntetést kapna, mint a törvényi plafon. Bárándy hozzátette, a tervezett jogszabály súlyosságtól függetlenül minden bűncselekményt egyaránt szigorít, a büntetési tételek pedig bizonyos esetekben aránytalanok lehetnek." A súlyosságtól függ maga a büntetési tétel. Ezért nem lehetnek aránytalanságok. A személy elleni erőszakos bűntettnél minden esetben szigorítani kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!