Hadat üzen a bűnnek Pintér Sándor

2010. június 18. 12:24

Az elmúlt nyolc évben senki nem tartotta fontosnak ellenőrizni, hogy ott vannak-e kellő számban rendőrök, ahol az embereknek szükségük volna a jelenlétükre. Ez tarthatatlan – mondta a Népszabadságnak Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint a mainál nagyobb jogi védelmet kapnak a magukat és vagyonukat védelmezők, és börtönbe záratja az eddig csak pénzbírsággal büntetett tolvajokat. Azt is leszögezte, senkinek nem ajánlja, hogy kenőpénzt fogadjon el.

2010. június 18. 12:24

A Népszabadságnak adott interjúban az árvízvédelemmel kapcsolatban elmondta: a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket kívánt. Megbecsülni is nehéz ma még, mekkora a rendkívüli időjárás okozta nemzetgazdasági kár. Sok helyen még tart a védekezés, máshol csak a napokban kezdhették meg a kárfelmérést - mondta Pintér.

A belügyminiszter arról is beszélt: aki egészséges, dolgozzon, és ne kapjon segélyt munka nélkül. Az önkormányzat foglalkoztassa a település munkaképes lakóit: tisztíttassa velük ki a vízelvezető árkokat, tartassa karban a védműveket. És mindezért fizesse meg őket.

A közbiztonság helyreállításáról szólva elmondta: A Készenléti Rendőrség erői mindig ott vannak, és a jövőben is mindig ott lesznek, ahol szükség van rájuk. Ha egy településen sikerült normalizálni a helyzetet, megteremteni a békét és a nyugalmat, helyreállítani az emberek biztonságérzetét, attól kezdve már a körzeti megbízottak és a helyi rendőri erők is fenn tudják tartani az elvárható rendet és közbiztonságot. „A bűnözőknek, a mások javait fosztogatóknak és azoknak, akik mások fenyegetésével, zsarolásával szereztek kétes hírnevet maguknak helyben, azt tudniuk kell: az, hogy a Készenléti Rendőrség egységei elhagyták az adott falut, nem jelenti azt, hogy szükség esetén akár órákon belül nem is térnek vissza oda újra”. Mindemellett az önkormányzatoknak és az egyes embereknek, lakástulajdonosoknak is többet kell tenniük saját biztonságukért - tette hozzá Pintér Sándor a Népszabadságnak adott interjúban.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. június 18. 12:48
Sok beszédnek sok az alja, nem beszélni, cselekedni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!