Díszpolgárságot kapott Presser és Vámos

2010. június 01. 16:04

A XIII. kerület díszpolgárságot adományozott Lendvay Kamilló zeneszerző, karmesternek, Presser Gábor zeneszerzőnek és Vámos Miklós írónak. További hat személy vehette át a Budapest Főváros XIII. kerületéért díjat.

2010. június 01. 16:04

Tóth József polgármester az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban adta át a XIII. kerület díszpolgári címeit Lendvay Kamilló zeneszerző, karmesternek, Presser Gábor zenész, zeneszerzőnek és Vámos Miklós írónak. Az indoklás szerint mindhárman „életútjuk során kimagasló munkásságú, a XIII. kerület fejlődéséhez hozzájáruló kiemelkedő személyek”. További hat főt részesítettek Budapest Főváros XIII. kerületéért díjban. A díszpolgár-avatást hagyományosan június 1-jén tartják, ezzel ünnepelve a kerület önálló közigazgatási egységgé válását. Június 4-án Tichy Lajos labdarúgó, edző tiszteletére avatnak emléktáblát, 6-án a XIII. kerületi Nemzetiségek Fesztiválját rendezik meg, 12-én pedig sportnapot tartanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!