Biszku Béla letiltotta a Bűn és büntetlenséget!

2010. június 23. 22:33

Bár családtagjai beleegyeztek, Biszku Béla nem járul hozzá, hogy bemutassák a Mandiner két szerzője, Skrabski Fruzsina és Novák Tamás által készített Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet.

2010. június 23. 22:33

„Az alkotók az elkészült filmet, amely olyan, a film számára készült felvételeket is tartalmaz, amelyeken, nem mint közszereplő jelenek meg - nekem nem mutatták be, annak nyilvánosságra hozatalához nem adtam a hozzájárulásomat. A Bűn és büntetlenség című film részben vagy egészben történő bemutatásához továbbra sem járulok hozzá. A polgári törvénykönyv 80. paragrafus (2) bekezdésében foglalt személyiségi jogokra vonatkozó rendelkezései értelmében családtag, hozzátartozó nem nyilatkozhat a film nyilvános bemutatását illetően; csak és kizárólag az érintett, a filmben szereplő személy nyilatkozhat ez ügyben. Kérem, hogy a továbbiakban a fentebb említettek alapján a Bűn és büntetlenség című film nyilvánosságra hozatalát illetően kizárólag az általam tett nyilatkozatot vegyék figyelembe” - áll Biszku Béla MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Mandiner két szerzője, Skrabski Fruzsina és Novák Tamás által készített dokumentumfilmet múlt hét szerdáján mutatták be hatalmas tömeg előtt a fővárosi Menta teraszon: több mint háromezer ember volt kíváncsi egy este alatt az alkotásra. A Bűn és büntetlenség határon túli premierje június 27-én, vasárnap 16 órakor Kolozsváron a Bulgakov Kávéházban lesz.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. június 24. 10:29
egyébként a cím félrevezető a büntetlenség fel sem merül a bűn és a jutalma, vagy a jutalazott bűn elvégre biszku elvtárs jókor volt jó helyen, ahogy már az elvtársak szoktak lenni, és most még jobb helyen van, és azt is mi fizetjük
drienovác
2010. június 24. 10:23
"Kádár minisztere a Rózsadombon él nyugdíjasként, de a nürnbergi perben kivégezték az ilyen embereket – mondta Biszku Béláról lapunknak Vanek Béla, egykori politikai elítélt."mh
vattafák
2010. június 24. 09:06
ha ez elvi kérdés nektek, és nem anyagi, akkor igazán feltehetnétek a Rapidra
sky.net
2010. június 24. 09:04
a hóhér úr megkűzd az áramlattal ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!