Árvíz után hőségriadó

2010. június 11. 15:11

Hat békéscsabai templomba, a városi sportcsarnokba és egy bevásárlóközpontba menekülhet a helyi lakosság a hőség ellen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nincs már árvíz miatt elzárt település, a kárfelmérés megkezdődött.

2010. június 11. 15:11

Tekintettel a hőségriadóra az önkormányzat a helyi média  segítségével és a városi internetes honlapon tette közzé, hogy pontosan mely templomokban és más, hűvös, vagy légkondicionált helyiségekbe menekülhet a lakosság a meleg ellen - közölte Botyánszky Mária, a városháza sajtóreferense. Összesen majdnem 20 ezer embernek tudnak hűvösebb körülményeket biztosítani ilyen helyeken.

Péntek déltől ismét megközelíthető személyautóval Tornabarakony és Tornaszentandrás, az egész megyében több út egy-egy szakasza továbbra is járhatatlan, továbbá nem közlekednek a kompok a Tiszán, illetve a Sajón. Az árvíz sújtotta településeken megkezdődik a kárfelmérés.

A Bódva, a Sajó és a Hernád egyidejű áradása ellen a megye több mint kétszáz településén védekeztek, sokkal több mint száz ház összedőlt vagy az összedőlés határán áll, több mint háromezer ingatlan megsérült. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke Miskolcon közölte: tizenhét munkacsoport a jövő keddig felméri a magántulajdonban lévő épületekben keletkezett károk mértékét, a kormány ennek ismeretében dönt a kárenyhítésről. „Első a lakhatás feltételeinek megteremtése” - szögezte le Ódor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!