Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

40 milliárdot zárolt a kormány

2010. június 19. 12:56

Az összeget a kormány az állami hivatalok és minisztériumok kiadásainak befagyasztásával kívánja előteremteni. A határozat megtiltja a tanácsadások, bútorok, autók vásárlását. Jutalmat sem fizetnek.

2010. június 19. 12:56

40 milliárd forint zárolásáról jelent meg pénteken határozat a Magyar Közlönyben. Az összeget az állami minisztériumok és hivatalok kiadásainak befagyasztásával, újragondolásával kívánja megtakarítani a kormány.

A határozat értelmében tilos újrakötni, vagy meghosszabbítani tanácsadói szerződéseket; tilos autók, bútorok, informatikai eszközök vásárlása. Előírják a hatályos szerződések felülvizsgálatát is.

A legtöbb minisztérium néhány milliárdot spórol, a lista élén a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma áll 11 milliárddal. A hivatalokban jutalmakat sem fizetnek ki.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. június 20. 06:54
Eddig minden kormányváltás új mahagóni bútorral, Audikkal, az új lakóra fazonírozott berendezéssel kezdődött, persze közpénzből. Mert a kedvezményezettek csak ízlést hoztak magukkal készpénzt e célra nem. Most egy kicsinyést másképpen lesz, de ez legyen példa az utókorra is!
phaidros
2010. június 19. 22:49
Alapvetően érthető, meg más úgysem lehet tenni, köszönhetően Kettes pártjainak, de akkor is csak a fűnyírót látom működni. Egyébként azt tudtátok, hogy amikor utoljára megtiltották a jutalmazást, akkor az első aki mégis adott jutalmakat, nem is keveset, és nem is magas szinten, a Pénzügyminisztérium volt? És persze sorban mindenki beállt az osztogatásba.
Kettes
2010. június 19. 14:12
Hehe, a Bajnai-kormány már februárban vagy mikor betiltotta a közbeszerzéseket és az új szerződések kötését. Dicséretes, hogy az Orbán-kormány ezt meghosszabbítja. Figyeljünk fel a megfogalmazásra: "tilos újrakötni, vagy meghosszabbítani tanácsadói szerződéseket". Természetesen új tanácsadói szerződéseket szabad kötni. :-DD
Fiona1
2010. június 19. 13:38
Akkor a Bajnai féle megszorítás akkor csak a kismeberekre vonatkozott, mert úgy látszik azért akadt tartalék a kormányhivatalokban, minisztériumokban. Persze arról gondoskodtak, hogy még tavasszal megjutalmazzák a hű vazallusokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!