Szabó Zoltán hivatalosan is gyanúsított

2010. május 27. 13:49

Bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Szabó Zoltánt.

2010. május 27. 13:49

Az ügyészség közleménye szerint Szabó Zoltán a polgármesterként kapott telefonját 2002. után, tisztsége megszűnését követően is tovább használta 2010 januárjáig. A telefonszámot előbb jogcím nélkül, majd 2003 februárjától fiktív jogcímen használta. A főügyészség álláspontja szerint Szabó Zoltánnal a VII. kerületi önkormányzatnak sem tanácsadói, sem pedig egyéb megbízási szerződése nem volt és jelenleg sincs, ennek ellenére a polgármesteri hivatal 6,3 millió forintot fizetett ki a számlákra.

Szabó Zoltánt egy másik ügyben is meggyanúsították: 2009. július 17-én szabálytalanul parkolt, amiért az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet munkatársai kerékbilincset tettek az autójára, de a volt MSZP-s képviselő felhívta az erzsébetvárosi jegyzőt, hogy a kerékbilincset fizetés nélküli távolíttassa el kocsijáról. A jegyző másnap kérte fel a közterület-felügyelet igazgatóját, hogy szereltesse le a bilincset. Az igazgató rögtön ezután utasítást adott a kerékbilincs leszerelésére. Szabó Zoltán a telefon-ügyben vallomást tett, a kerékbilincs-ügyben azonban megtagadta ezt. A gyanúsítások ellen pedig panasszal élt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a telefon-ügyben Hunvald Györgyöt is meggyanúsították, őt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, a parkolási ügyben pedig a jegyző ellen indult eljárás felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés miatt. Az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet igazgatóját hivatali visszaélés miatt hallgatták ki korábban gyanúsítottként. Mindannyian tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensei
2010. május 28. 00:19
Bátorság, jó éjt!
sensei
2010. május 27. 23:51
A jó vadász alapos helyismerettel rendelkezik.
sensei
2010. május 27. 23:26
No már megint jól letértünk az "ösvényről". Lassan kidob majd valaki minket innen...:-)
sensei
2010. május 27. 23:00
Hmm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!