Kiléptek az MSZP-frakcióból Szili hívei

2010. május 04. 15:25

A Szili Katalin által alapított Szövetség a Jövőért Mozgalom négy tagja kilépett az MSZP frakciójából, és önálló képviselőcsoportot hoztak létre. A pártban máris sokan szakadási kísérletet vélnek felfedezni, azonban az átigazolás a volt MSZP-sek előnyére válhat ősszel.

2010. május 04. 15:25
Balassagyarmaton kivált az MSZP-frakcióból négy képviselő, akik tagjai a Szövetség a Jövőért Mozgalomnak, és ezen a néven hoztak létre új képviselőcsoportot. A mozgalmat még Szili Katalin hívta életre a baloldal társadalmiasításáért, megújításáért. Szili az atv.hu-nak elmondta, örül a képviselők lépésének, szerinte ez egy értékválasztáson alapuló lépés volt, egy alulról jövő kezdeményezés. A frakció egyik alapítója, Demus István úgy nyilatkozott, „hisszük, hogy ma már nem lehet kizárólag a hagyományos jobb- és baloldali választóvonalakból eredő régi prioritások alapján válaszokat keresni társadalmi bajainkra”.
 
Sokan úgy magyarázzák, imázsváltásról van szó: a szocialistáknak egyszerűbb civilként indulni az őszi önkormányzati választáson, és ez a megoldás az együttműködést is egyszerűbbé teszi más jelöltekkel. Ugyan az MSZP-ben egyesek szakadásként értékelik a Mozgalom lépését, az atv.hu más forrásai szerint erről azonban csak akkor lehetne szó, ha legalább 4-5 városban történne egyszerre hasonló akció.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. május 04. 21:49
Remélem Szili lesz az MSZP Ibolykája hasonló sikerekkel..!
Teknős
2010. május 04. 18:52
A legbátrabb város polgársága még a tekintélyes méretű panellakói ellenére is jobboldali. Nem igazán nyerő ott emeszpésnek lenni. Sajnos Balassagyarmatot két trauma is érte. Trianon miatt határváros lett és a komcsik megfosztották a megyeszékhelyi rangjától. Keményen büntették a polgári ellenállása miatt. A szocializmusban gyakorlatilag vegetált a város.
drienovác
2010. május 04. 16:21
támadás nem várt irányból, mindenki aszitte, hogy a fletó sarabolja össze a pártot és erre az ártalmatlan, sírós tekintetű szily hívei bomlasztanak, amkor éppen hogy megválasztották a frakcióelnököt még két nap, és frakció se lesz, ha a fletó is kiharap egy darabot belőle
bm
2010. május 04. 16:04
Nem tudjuk, mennyire lesznek vonzóak a választók szemében a volt MSZP-s civilek, viszont ezzel a párt megmaradt, biztos szavazóit tuti összezavarják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!