Aggódik az állami vagyonért az MSZP

2010. május 30. 17:50

Több, már beterjesztett törvényjavaslat korrekcióját kéri az MSZP a kormánytöbbségtől. A párt öt törvényjavaslaton módosítana, többek között az állami vezetők bérplafonjának eltörlésén és a pályázat nélküli privatizáción is.

2010. május 30. 17:50

Lendvai Ildikó pártelnök felszólította a Fideszt, hogy ne töröljék el az állami vezetők havi kétmillió forintos bérplafonját. Szerinte nem lehet megengedni a pályázat nélküli privatizációt sem, mert az az állami vagyon elkótyavetyélése. A Trianon nemzeti emléknappá nyilvánításáról szóló határozat szövegében pedig világossá tennék, hogy a sebek gyógymódja nem a határrevízió.

A szocialista politikus szerint szüneteltetni kellene a kisebbségi és települési önkormányzatok létszámának csökkentéséről szóló javaslat vitáját is addig, amíg a kormánypártok nem egyeztetnek az érintettekkel. Korrigálnák a családi pótlékról szóló javaslatot is. Lendvai Ildikó azt mondta, hogy azzal, hogy az iskoláztatáshoz kötnék a családi pótlék pénzbeli folyósításának egy részét alapvetően egyetértenek. Azt a módosító indítványt azonban már nem fogadják el, hogy ha nem jár iskolába a gyerek akkor a családi pótlék teljes összegét egy arra elkülönített számlára folyósítsák, amelyhez a szülőknek nincs hozzáférésük.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. május 31. 11:52
A szoc-lib enyves kezek soha többé nem tehetik rá a kezüket az ország vagyonára. L.I. azon aggódjon, hogyan tudnak elszámolni az állami vagyon felélésével.
sky.net
2010. május 31. 08:49
aháá mi lesz ha valaki ellopja , előlünk...elvtársak ... ugye ez ebben a félelem forrása ami a bullhsit (bolsit )motiválja ...ezért a nyivák ... azt meg amazt ő nézte ki magának , tudja is hogyan lehetne ellopni mert gyakorlata ebben az nemkicsi ..de hát nincs hozzá hatalma
denever
2010. május 31. 08:01
ez a komcsi tempó. sírunk a fidesz kommerlistája miatt, és kiderül, hogy mi sokkal profibban tartjuk nyilván az embereket már évek óta. sírunk a szervezett átszavazók miatt, és kiderül, hogy mi kérjük az embereket ugyanerre. sírunk, hogy a fidesz majd lopni fog, és kiderül, hogy nincs mit, mert mi már mindent elloptunk. KSZTM.
ostyan
2010. május 31. 03:29
amit lehetett elloptak, amit nem, tonkretettek. Most aggodnak :-)))))))) hibas protkobol fals szel fuj......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!