Vége az SZDSZ-nek

2010. április 14. 10:55

Az MDF-es mentőövvel sem jutott a parlamentbe az SZDSZ. amely - mivel nem indult a választásokon - mostantól nem részesül állami támogatásban. Sokan már fel is oszlatnák a pártot.

2010. április 14. 10:55

Az SZDSZ a választásokon nem tudott a parlamentbe kerülni, bár 2010-ben önállóan nem is próbálkoztak. Jelöltjeik az MDF listáján kaptak helyet – de az MDF 2,67 százalékos eredményével nem lépte át a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Az SZDSZ, mivel önállóan nem indult a választáson, többet nem részesül állami támogatásban.

Az Index úgy tudja, hogy az MDF és az SZDSZ választási együttműködéséről szóló tárgyalásokon a liberálisok próbálták elérni, hogy az MDF az eredménye alapján kapott állami támogatás harmadát adja át az SZDSZ-nek, ezt azonban az MDF megtagadta. Az Indexnek nyilatkozó SZDSZ-esek egy része azt várja Retkes Attila pártelnöktől, hogy a kudarc után mondjon le tisztségéről. Elismerik ugyanakkor azt is, hogy nem egyértelmű, átvenné-e valaki az elnökséget, hiszen már tavaly nyáron, Fodor Gábor EP-választások utáni távozásakor is nehéz volt jelöltet találni a posztra.

A radikálisabbak ebben a helyzetben egyetlen esélyt látnak: az egyértelmű kudarc után rendezett formában lezárni az SZDSZ pályáját. Helyette egy új párt megalakulását támogatnák, amivel elérhetik azt, hogy a saját hibák okozta társadalmi megítélés megváltoztatására esélyük nyíljon. Alapvetően arra építenek, hogy liberálisok mindig lesznek Magyarországon.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cosmopolice
2010. április 14. 21:24
Először akkor lett vége amikor beszállt a "hogy tartsuk a jó irányt" kampányba az MSZP mellett 1998-ban... Másodszor amikor kormányra ment Medggyessyvel... Harmadszor amikor azt ígérte, hogy szja-t csökkent és emelt... Sokadszor amikor azt mondta, hogy a külhoni állampolgárság értelmetlen mert az EU-nak mindenki polgára lesz...
force
2010. április 14. 19:35
Vége az SZDSZ-nek Ha Minden Párt Így szűnne meg, mint az, nem lenne annyi pénznyelő és nem kellett volna IMF hitelt felvenni! Ezt még én a 6 általánosommal is tudom, pedig én csak szakmunkás vagyok!
SCUMM
2010. április 14. 16:40
az SZDSZ nem liberális párt (volt). a liberalizmus alapvetően érték, az SZDSZ pedig nagyon nem az..
cutcopy
2010. április 14. 15:32
Azért van némi szépsége annak, hogy a két rendszerváltó nagy párt kisiklott roncsként szinte karöltve esett ki a parlamentből, hogy húsz év után végre átadják a terepet a valódi rendszerváltásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!