Megelőznék a szavazóköri tülekedést

2010. április 15. 17:46

Az Országos választási Iroda új javaslattal állt elő a szavazáskor tapasztalható tumultus csökkentésére, miszerint az igazolással szavazók egy előre kinyomtatott listán lennének.

2010. április 15. 17:46

Az Országos Választási Iroda annak érdekében kezdeményez rendeletmódosítást, hogy az igazolással szavazóknak ne kelljen órákon keresztül sorban állniuk a szavazókörök bejáratánál, mint ez az országgyűlési választások vasárnapi első fordulójában megtörtént.

Az önkormányzati miniszteri rendelet lényege szerint az igazolással szavazók adatait nem kézzel vezetnék fel a névjegyzékbe, hanem már szerepelnének egy előre kinyomtatott listán. ezen a szavazóbizottságnak már csak jelzéssel kellene ellátnia, hogy mely szavazókat vették névjegyzékbe.

Az OVI szerint ezzel lényegesen lerövidülhetne a szavazási folyamat. Virág Rudolf korábban azt mondta: egy lakóhelyétől távol szavazó polgárnál a voksolás időtartama 50-150 másodperc.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. április 15. 20:34
Fenomenális. Tudnak azért, ha akarnak. (Bár azt azért még vártam, hogy fél7-től összeszedik a sorban állók telefonjait.)
drienovác
2010. április 15. 20:00
na és még kéne két asztal is, meg plusz két fülke vazze, ezek csak a listázáson tudják törni a fejüket? a szavazatot ugyanúgy le kell adni, a szűk keresztmetszet megmarad, hülyék! ennyi alkalmatlan idiótát különben lámpással se lehetne találni, amennyi a mszp szdsz körül összecsomósodott a puszta párthűségen kívül, meg hogy bezsebelik a pénzt, ezek semmi értelmeset nem bírnak összehozni, problémát megoldani legalább olvasnának újságot, vagy a neten körülnéznének, kb 400000 ember megírta, egyszerű , még asztal, még fülke, a listát meg fel kell darabolni kezdőbetű szerint , erre előállnak a barmok egy félmegoldással végképp meg kell tőlük szabadulni, megint rajtuk fog röhögni a fél világ
miloka
2010. április 15. 19:42
Meg nagyobb létszámú szavazatszedő és számláló bizottság kellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!