Magyarokat vertek román csendőrök

2010. április 28. 19:01

A Szent György-napok egyik éjszakáján két szórakozó gidófalvi magyar fiatalembert elvertek a csendőrök Sepsiszentgyörgyön, emiatt a bántalmazottak törvényszéki orvosi látleletet kértek. Az ütlegelő csendőröket átadják a katonai ügyészségnek.

2010. április 28. 19:01

Múlt péntekről szombatra virradó éjjel Sepsiszentgyörgy Szent György terén kissé spicces társaság vonult el az egyik lacikonyhából. Egy parkolóból kiálló személygépkocsi fellökte a 22 éves Csulak Csongort, aki elesett, majd mérgében az autó szélvédőjére loccsantotta poharából a sört. A sofőr szóváltásba keveredett a fiatalemberrel, amire felfigyelt a közelben tartózkodó csendőrjárőr, és közbelépett. Csulakot földre teperték, majd a járőrkocsi felé tuszkolták. Ezt látva, a 27 éves Fazakas Vince Lajos közbelépett. Erre ketten őt is lefogták, az egyik gyomorszájon rúgta.

Fazekas elmondta: elvették tárcáikat, telefonjaikat, azokat kikapcsolták, a nyakából letéptek két ezüstláncot, de az ütlegelést nem hagyták abba. A csendőrség székhelyén már öten estek nekik, elsősorban Fazakasnak. Negyedórás ütlegelés után mindenféle jegyzőkönyvfelvétel nélkül szélnek eresztették őket, értékeiket visszaszolgáltatták, az elveszett láncokon kívül.

A fiatalok ezután a megyei kórház sürgősségi osztályára mentek, ahol látleletet vetettek a sérüléseikről. A bántalmazottak a törvényszéki orvosnál is jelentkeztek és panasszal fordultak a területi közrendészeti hatósághoz, a prefektúrához, és feljelentést tettek a katonai ügyészségen is. Adrian Faur ezredes, a kovászna megyei csendőrfelügyelőség parancsnoka elmondta: helyesnek tartja, hogy a fiatalok a katonai ügyészséghez fordultak, de ezzel nem elégszik meg: belső vizsgálatot kezdeményezett, s fegyelmi eljárást készül indítani.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktusz
2010. április 30. 09:59
Ez a hir tipikus hatasvadasz.... A rendorok intezkedtek mert valszeg reszegek voltak mint az allat az erintettek, legalabbis varosnapokon ez igen nepszeru itt :D Nem kell felfujni a dolgot. Szerencsere nalunk azert nincs meg "tipikus" magyarveres.... legalabbis nem szekelyfoldon....
nemlehetmas
2010. április 29. 08:18
A román csendőrparancsnok reakciója rámutat, hogy mennyire képtelenül aljas módon viselkedett a komplett magyar rendőrség és különösen a pártutasításokat teljesítő vezetősége 2006-ban. Faur ezredes most a sértettek vallomása nyomán fegyelmi eljárást akar kezdeményezni, míg Gergényi anno még az egyértelmű, videofelvételen látható rendőri brutalitást is cinikus módon letagadta. Arról nem is beszélve, hogy az mszp-ből és szdsz-ből álló bolsevik oldalnak és túlteljesítő cselédsajtójának csak a sértettek lecsőcselékezésére futotta...
drienovác
2010. április 28. 23:30
sietni kellet, amíg még nem számítanak magyar állampolgárnak, kell elintézni az ilyesmit szorít az idő gondolom, gyurcsány a tanácsadójuk, vagy a kovács elvtárs még jönnek az utolsó szlovákiai esetek is
Locassen
2010. április 28. 20:03
hah, szex és erőszak. Fertő:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!