Könyv az iskolai erőszakról

2010. április 08. 11:01

Szabályok az iskolában címmel könyv jelent meg az agresszív diákok és szülők kezeléséről. A kötet gyakorlati tanácsokat ad a pedagógusoknak az indulatok kezeléséről.

2010. április 08. 11:01
Lassan mindennapos a médiában az iskolai erőszak bemutatása és a pedagógusok is egyre többet panaszkodnak a kezelhetetlen gyerekekről és nehéz osztályokról. A helyzet egyre súlyosabb és hozzá nem értő válaszok sokasága érkezik az oktatáspolitikusok, pártok és szülők részéről. A Szabályok az iskolában című kötet olyan gyakorlati tanácsokat kínál a pedagógusoknak, amiket szinte egy az egyben alkalmazhatnak a mindennapi munkájuk során.

Fehér Márta szerkesztő szerint – aki maga is több mint húsz éve tanít egy alternatív pedagógiai programmal működő középiskolában – törvényszerű, hogy egyre több a normaszegés, hiszen a környezet hat a gyerekekre is. A társadalom ma sokkal kevésbé tartja be a különböző szintű szabályokat, nem csoda, hogy ugyanezt tapasztaljuk az iskolákban is.

A kötetben olvashatók az osztály lecsendesítésének praktikái, a figyelem fenntartásának lépései, közös szabályalkotás és a szabályszegés következményei, az indulatok kezelése agresszív diákok és szülők esetében, a káromkodás, az erőszak kezelése, valamint a kollegiális támogatás módja a tanárok között.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!