Kóka támogatta az LMP-t?

2010. április 06. 14:11

Az SZDSZ etikai vizsgálatot kezdeményez, az LMP tagad, Kóka nem kommentálja a hírt.

2010. április 06. 14:11
Több forrásból származó információk alapján Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika kampányát. A hírek szerint az SZDSZ frakciójának munkatársai, Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között - közölte az SZDSZ. 

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke felkérte a párt jószolgálati és etikai bizottságát, hogy indítson etikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a hírek igazak-e, s a párt frakcióvezetője valóban részt vett-e egy konkurens jelölő szervezet támogatásában. 

Schiffer András, az LMP listavezetője kedden cáfolta, hogy Kóka János SZDSZ-frakcióvezető volt sógora anyagilag támogatta volna az LMP-t. Hazugságnak nevezte azt a felvetést is, hogy Kóka János több egykori embere és több volt szabad demokrata is szerepet kapott az LMP-ben. Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI megkeresésére cáfolta, hogy Kóka János segítette volna az LMP kampányát. Kóka János az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni az ügyre.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lastres
2010. április 07. 16:32
http://lehetmas.blog.hu/2010/04/07/koka_janos_kozbelep
marcabru
2010. április 07. 11:54
"Kóka János azt állítja, semmilyen kapcsolatban nem áll az LMP-vel, nem segítette a pártot az ajánlócédula-gyűjtésben sem." Kóka cáfolja, az LMP cáfolja, az egész "botrány" egyetlen forrásra az SzdSz "etikai" bizottsága. Szdsz és etika pedig egy mondatban, egymás mellett elég gyanúsan hat. A lényeg az, hogy nincs itt semmi látnivaló, és nem kell felülni a szánalmas provokációknak.
kamasuka
2010. április 06. 20:27
http://www.mfor.hu/cikkek/Zold_munkahelyekkel_novelne_a_kkv_k_versenykepesseget_az_LMP.html
LMP
2010. április 06. 18:45
Az LMP nem ápolt, és nem is fog ápolni kapcsolatokat volt vezető SZDSZ politikusokkal. Másokkal ellentétben mi nem csinálunk öntököndöféssel felérő szövetségeket. Sajnálom, szegény Retkest, hogy csak azzal tud kitűnni a kampányban, hogy az LMP-vel akarja összemosni a saját (volt) pártjának forgácsait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!