Feljelentette Vonát az igazságügy-miniszter

2010. április 09. 14:14

Forgács Imre pénteken a Legfőbb Ügyésznél jelentette fel a Jobbik elnökét. Vona Gábor arról beszélt pártja kampányzáró rendezvényén, hogy a következő parlament első ülésén a rendőrség által betiltott Magyar Gárda mellényében fog megjelenni.

2010. április 09. 14:14

Az igazságügyi és rendészeti miniszter törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt jelentette fel a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét. Vona a párt kampányzáróján tartott beszédében azt mondta, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a következő parlament első ülésén Gárda-mellényben fog megjelenni.

Forgács tárcája szerint a a politikus ezzel a kijelentéssel a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el, hiszen a Magyar Gárdát még a Legfelsőbb Bíróság is törvénysértőnek minősítette, a Gárdát pedig feloszlatták. A feljelentés nyomán a Legfőbb Ügyész Vona mentelmi jogának felfüggesztését is kezdeményezheti.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shulc
2010. április 09. 17:35
pont ideillik ez a vers, amit Én találtam ki! "Üsd a jobbikot, ahol éred, ezzel is a békét véded!" Ugye hogy jó?
miloka
2010. április 09. 16:45
Nagyon nyögvenyelős az indoklása Forgács elvtárs! És a feljelentés alapja nekem még röhejes is! Ha én most kijelentem, hogy vasárnap fehér blúzban, fekete mellényben megyek szavazni, akkor én azzal megzavarom a köznyugalmat??? És általános engedetlenségre fogok buzdítani??? Az izgatásról meg ne is beszéljünk!!!
pszichoizé
2010. április 09. 15:51
Szerintem ebben igaza van. Ez például jó értelemben vett radikalizmus. Pont olyan, mint amikor a Fidesz lebontotta a törvénytelen kordont. Vsz törvénytelen egy ruhát tiltani, különösen akkor, ha az rettenetesen hajaz a magyar néptáncviseletre.
freehckr
2010. április 09. 15:07
Forgács elvtársnak felhívnám a figyelmét, hogy Vona valószínűleg horogkeresztes alsógatyában lesz azon a napon, az meg ugye önkényuralmi jelkép, és mit számít ehhez képest egy népviseletre hajazó mellény... :) Mivel ez itt Ajrópa, a helyszíni kivégzést elvetném Vonával kapcsolatban, de egy sebtiben összeülő statáriális bíróság legalább két évtizedre szigorított fegyházra ítélhetné, "meggondolatlanul kiválasztott alkalmi viselet" bűntette miatt. Egyébként Forgács elvtárs, otthon minden rendben? Asszony "dolgozik éjjel"? Már csak hogy Forgács elvtárs mást akar b*szogatni helyette...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!