VEKE: Demszky nem mond igazat

2010. március 31. 10:24

A VEKE a járatritkítást alátámasztó bizonyítékokat talált, ezért arra kéri az érintett képviselőket, hogy mellébeszélés helyett kezdeményezzék inkább a szerződéstervezet módosítását.

2010. március 31. 10:24
Demszky Gábor szerint valótlan a VEKE állítása, miszerint tömeges járatmegszüntetést és újabb tarifaemelést tartalmaz a BKV finanszírozásáról szóló szerződés. Mint mondta, a megállapodás elfogadásával a fővárosi önkormányzat többletforrásokhoz jut, ami elengedhetetlen a BKV fenntartható működésének biztosításához. Élő Norbert pedig azt mondta hogy a kormány és a főváros között kötendő, a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett BKV-megállapodásban nincs szó járatritkításról, ezért a VEKE inkább a budapestiek érdekében dolgozzon, ne pedig a Fidesznek kampányoljon.

A VEKE szerdai közleményében azt írta: a fővárosi közgyűlés januárban felkérte a főpolgármestert, hogy a BKV finanszírozásáról megkötendő szerződés kapcsán folytasson tárgyalásokat annak érdekében, hogy a megegyezés ne jelentsen teljesítménycsökkentési kényszert a tömegközlekedésben. A testület egyébként úgy döntött, hogy nem kíván elköteleződni a járatritkítás mellett, de ezt később Ikvai-Szabó Imre egy előterjesztésében visszavonásra javasolta, mert a Pénzügyminisztérium merev elutasításába ütközött nem csak a kibocsátott teljesítményre és a tarifára vonatkozó fővárosi szándék, hanem az ennél még alapvetőbb, a megállapodásban rögzített kötelezettségek és garanciák egyenlőségének elve is.

A VEKE szerint ez alátámasztja a járatritkítás tervét, ezért arra kéri az érintett képviselőket, hogy mellébeszélés helyett kezdeményezzék inkább a szerződéstervezet módosítását. Mint írták: a szerződést a kormány még nem hagyta jóvá, a fővárosnak még módja van a kritikus pontok módosításának kezdeményezésére.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nhalasz9
2010. március 31. 18:21
Demszkynek már azt sem szabad elhinni, amit gondol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!