Újabb MSZP-s gyanúsított

2010. március 12. 15:22

A szocialista Fürst Györgyöt ellen indult eljárás a terézvárosi ingatlanpanama ügyében, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

2010. március 12. 15:22
A Központi Nyomozó Főügyészség ugyan nem nevezte meg a gyanúsított személyét, de értesülések szerint Fürst Györgyről, egykori terézvárosi alpolgármesterről, a Centrum Parkoló Kft. jelenlegi vezetőjéről van szó.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Terézváros volt alpolgármesterét - áll a nyomozóhatóság közleményében. A megalapozott gyanú szerint Terézváros akkori polgármestere 2004. júniusában képviselő-testületi előterjesztést tett az önkormányzat tulajdonában álló Budapest, VI. kerület Andrássy út 47. szám alatti ingatlannak versenytárgyalás mellőzésével egy kft részére 150 millió forintért történő elidegenítésére. ezzel szemben az önkormányzat által felkért értékbecslő az ingatlan lakók nélküli értékét 695 millió forintban határozta meg.

A gyanúsított a gyanúsításközlés ellen panaszt tett, azt sérelmezték, hogy az ügyészség nem volt tekintettel az általuk korábban már hivatkozott diplomata státuszra. Jelezték, hogy ezzel kapcsolatban a Külügyminisztériumhoz fordulnak.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2010. március 13. 16:39
Nem tudom hányan jártok-keltek pl a pesti reklámfelületek közelében, de több hónapja (tán az EP választások óta) kint van rettenetes például a metrófalakon a Hetek újság (a Hitgyüli lapja) posztere: " Ubanga az ubangáké! " Noshát barátaim a Rejtő_Jenőben! A hirszerzo.hu cikke idézi a wikipediát: "1958. december 1-jén Ubangi-Shari gyarmat autonóm terület lett a Francia Közösségen belül és felvette a Közép-Afrikai Köztársaság nevet." NE ENGEDJÜK HOGY AZ UBANGÁK GYARMATOSÍTSÁK fővásrosunk VI. kerületét, illetve ha már úgy esett akkor szabadítsuk fel az iga alól!
br
2010. március 12. 18:03
"Keresztes Imre közleményében azt írta: a korábbi alpolgármestert - aki a gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett vallomást - már októberben gyanúsítottként idézték, de arról tájékoztatta a hatóságot, hogy ő egy afrikai ország külügyminisztere által kinevezett diplomata." Afrikai ország? :D
iMan
2010. március 12. 17:56
Ki hitte volna? Még egy? :D
halfi
2010. március 12. 15:52
Egy apró hibára hívnám fel a figyelmet: Fürst 2002-2006 között alpolgármester volt. Ha a közleményben tényleg polgmest szerepel, akkor a gyanúsítást a jelenlegi polgmest Verók Istvánnal szemben tették. Neki sem ez lenne az első ügye. Csak emlékeztetőül: a jelenlegi terézvárosi mszp-szdsz koalából több mint 10 képviselőt gyanúsított meg egy éve a szügyészség Sittre minddel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!