Sólyom: A hazafiúi lángolás kevés

2010. március 19. 15:39

Az államfő szerint a közös nemzetstratégiához nem hazafias érzésekre, hanem szakpolitikára van szükség. A határon túli magyarsággal kapcsolatos kérdés fájdalmasan félresiklott, de a puszta érzelmi hozzáállás tévútra fog vezetni.

2010. március 19. 15:39
Sólyom László a Határon túli magyarság a 21. században című, öt részből álló konferenciasorozatot lezáró tanulmánykötet bemutatóján kijelentette: „A közös nemzetstratégia kérdése nagyrészt szakpolitika, ezt nem lehet általános elvek alapján, vagy csak »hazafiúi lángolással« végezni”.

A köztársasági elnök először 2005 augusztus 20-i ünnepi beszédében beszélt arról, hogy "a határon túli magyarsággal kapcsolatos kérdés fájdalmasan félresiklott, de a puszta érzelmi hozzáállás tévútra fog vezetni, a tények ismerete nélkül még tárgyalni sem lehet erről a témáról".

A politikus elmondta ez okból formált igényt a probléma feltérképezésére 2006 március 15-én, hisz konkrétan ismerni kell a határon túli magyarság állapotát, és ezért hívta össze az első ilyen konferenciát.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. március 20. 12:49
Solyomnak nagyon jó gondolatai vannak, bölcs ember!
gentry
2010. március 19. 20:17
Laci bácsi, mióta azt a bizonyos törvényt aláírta, már egyáltalán nem érdekel, hogy miket mond.
sensei
2010. március 19. 18:41
De azért egy egészségesnek mondható szintű nem árt, ha van... A még éppen regnáló hatalomban nyomait sem lehet felfedezni sem a szakpolitikának, sem a hazafias érzéseknek.
sensei
2010. március 19. 18:35
"Az államfő szerint a közös nemzetstratégiához nem hazafias érzésekre, hanem szakpolitikára van szükség." Itt a pont Elnök Úr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!