Morvai mentelmi jogával akart kibújni a bírság alól

2010. március 24. 17:32

Majdnem kerékbilincset kapott Morvai Krisztina a pesti belvárosban, de épp autójához ért, amikor a közterületesek akcióba léptek. A politikus mentelmi jogára hivatkozva próbálta elkerülni a bírság kifizetését.

2010. március 24. 17:32
A József nádor téren tiltott helyen és behajtási engedély nélkül parkolt szerda délután a Morvai Krisztina. A közterületesek éppen kerékbilincset raktak a kocsira, amikor visszatért. A politikusnő ekkor kisebb csődületet okozott a téren, mert hangos szóváltásba keveredett a parkoló őrökkel. Az eset egyik tanúja szerint a jobbikos politikus nem akarta kifizetni a kerékbilincselésért kiszabható helyszíni bírságot.

A tanú szerint Morvai először azt mondta, hogy siet, majd pedig mentelmi jogára hivatkozva akart kibújni a büntetés alól. A közteresek hétezer forintot akartak fizettetni az EP-képviselőnővel, aki végül csak akkor volt hajlandó leróni a bírságot, amikor látható volt, hogy érvei nem hatották meg az őröket, és a szabálysértési eljárást helyeztek kilátásba.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. március 25. 07:26
Természetesen a "magunkfajtának" el lesz törölve a parkolási díj (is, meg az adó is, mindenféle). Fizessenek a "magukfajták"!
tevevanegypupu
2010. március 24. 22:00
Ketszer hetezer meg egyszer ezer azert az nagyon sok.Normalis, fejlodo orszagban az egesz ceco osszesen 500 forintba kerul atszamitva. Persze nem tartoznak Europahoz.(-:
tevevanegypupu
2010. március 24. 21:58
Na, eppen az elobb szimpatizaltam vele egy masik posztnal, jol nezek ki.(-:
denever
2010. március 24. 21:37
ja, és feltételezem, a bünti az önkormányzatot gazdagítja, a büntetés 14x-ét kitevő munkadíj jelentős része pedig elmegy a bilincselés végző alvállalkozó felé. és nyilván vitatható az is, hogyan lehet egy olyan munkáért pénzt kérni, amit a "megrendelő" meg sem rendelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!