MDF-SZDSZ szakítás Budapesten

2010. március 08. 15:06

Reménytelennek látja a pártok helyzetét Lévai Zoltán budapesti MDF-elnök, aki ezért felmondja az SZDSZ-szel kötött megállapodást. Lévai szerint az SZDSZ-es ballaszttal a törvényes út betartása mellett reménytelenné vált a budapesti lista felállítása - értesült az Index.

2010. március 08. 15:06
Lévai Zoltán, a párt budapesti elnöke bejelentette, a maga részéről felmondottnak tekinti a két párt közötti megállapodást, mivel arra a meggyőződésre jutott, hogy a szövetség tovább nem tartható fent. Lévai szerint az SZDSZ-es ballaszttal a törvényes út betartása mellett reménytelenné vált a budapesti lista felállítása. Budapesten a 32 egyéni választókerületből legalább 8-ban kell tudni jelöltet állítani, hogy egy párt listát állíthasson. Az MDF-nek 14 saját néven indított fővárosi jelöltje közül azonban csak kettőnek van meg a szükséges ajánlószelvény-mennyisége, és további háromnál van remény, hogy a hátralevő két hétben összejöjjön.

Lévai közleményében úgy fogalmazott, hogy egy közös jelöltet, Boruzs Andrást is érintő, a BKV botrányhoz kapcsolódó hírek akkora kárt okoznak az Magyar Demokrata Fórumnak, hogy ezek után nem várható el az aktivisták további kampánymunkája, mert „ezek a korrupciógyanús ügyek számukra - és mindenki számára – vállalhatatlanok.”

Frissítés:
Azonnali hatállyal eltávolították az MDF-ből Lévai Zoltánt. Az MDF közleményében emlékeztetett, Lévai Zoltán megszegte az MDF Országos Választmányának február 19-én hozott határozatát, így párttagsága megszűnik.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bz249
2010. március 09. 09:54
Egyebkent egy kis elemzes, hogy a kulonbozo szituk mit jelentenek mandatumilag. Az EP valasztasbol indultam ki, mert azalapjan minden egyeni korzetet nyer a Fidesz es igy konnyu a toredekszavazatokat szamolni. Szoval: A nyers EP eredmeny alapjan Fidesz 272 MSzP 53 Jobbik 46 MDF 15 Az "alomforgatokonyv" a 4.99%-os MDF Fidesz 273 MSzP 61 Jobbik 52 Es vegul, csak 3 part indul a valasztason az MDF-esek 2/3-a, az LMP-sek 1/3-a, minden SzDSz es Munkaspart szimpatizans a szocikra szavaz, a MCF hivei otthon maradnak Fidesz 275 MSzP 70 Jobbik 41 Bar ezek hangyapimplinyi kulonbsegek, de a Fidesznek az az erdeke, hogy minel kevesebb bohocpart induljon a valasztason, ugyanis minel tobb levesbe meno szavazat van, annal tobb teruleti listas mandatum csuszik fel az orszagos listara, ahonnan foleg az MSzP es a Jobbik nyer mandatumokat. Mivel az MDF szavazoi leginkabb az MSzP-re szavaznanak at, ezert igazabol a Jobbik szamara kedvezo egy elindulo, de nem bejuto MDF, LMP.
Lion
2010. március 09. 02:03
Egyébként meg RIP MDF_SZDSZ. Függöny le. Jó éjt!
states
2010. március 08. 22:53
Az ember nem tudta eldönteni, minek örülne jobban, ha az MDF kiesne vagy ha elvinne szavazatokat a szociktól. Lehet, hogy így egy-két mandátummal több lesz a szociknak, de az, hogy megnézhetjük a Dávid-Herényi páros fejének a színét (Herényié egyébként alapjáratban is vörös), amikor bejelentik, hogy érzékeny búcsút kell vennünk tőlük, hát az bizony megér egy misét.
medve
2010. március 08. 18:37
Kiss János kiadta a jelszót: befogott orral az mszp-re szavazni. Amúgy addig-addig fognak variálni, hogy a végén még jelentősebb lesz az átszavazás a Fideszre, ami a cédulagyűjtéskor már tapasztalható volt, mint létező jelenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!